ΑΠΟΕΛ: Η… δύναμη του ΓΣΠ και η συνέχεια

Ο απόηχος της πρωτιάς στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού Π. καλά κρατεί, όμως στον Αρχάγγελο έχουν στρωθεί στη δουλειά ενόψει του αυριανού ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ο Τόμας Κρίστιανσεν έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του, δηλώνοντας ότι αναμένει από τους ίδιους ανάλογη συνέχεια. Είναι γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας στους 12 βαθμούς στον όμιλο και το σημαντικότερο είναι ότι κράτησαν το ΓΣΠ

απόρθητο φρούριο. Καμία εκ των Ολυμπιακού Π., Γιάνγκ Μπόις και Αστάνας δεν κατάφεραν να φύγουν με βαθμολογικό κέρδος, κάτι που αποδεικνύει το πόσο δυνατή είναι η έδρα των πρωταθλητών.

Πάνω σε αυτό ο Δανός τεχνικός θέλει να «χτίσει» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το ΓΣΠ πρέπει να καταστεί απόρθητο φρούριο και στο πρωτάθλημα, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να έχει ένα μεγάλο αβαντάζ στη συνέχεια. Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Δευτέρας με την Ανόρθωση. Ο τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» άρχισε από την επομένη του θριάμβου να καταστρώνει τα πλάνα του για το ντέρμπι που ακολουθεί, ούτως ώστε η ομάδα του να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, άλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, αφού οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες και επιβάλλεται η προσοχή.

«Παίζονται» μια-δυο θέσεις
Μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τόμας Κρίστιανσεν, πέραν του τραυματία Λάγο, είναι ο τιμωρημένος Καρλάο. Σημαντική απουσία αφού ο Βραζιλιάνος είναι από τους καλύτερους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές από την αρχή του πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα, στο κέντρο της άμυνας λόγω έλλειψης επιλογών θα αγωνιστούν οι Μερκής και Αστίθ, ενώ στο αριστερό άκρο ο Αλεξάνδρου και στο δεξί ο Μιλάνοφ. Ο Μοράις θα είναι λίγο πιο μπροστά, ενώ στα άκρα της επίθεσης θέση διεκδικεί ο Γιαννιώτας αντί του Εφραίμ. Στα αριστερά, ο Αλωνεύτης βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θα αποτελέσει έκπληξη εάν δεν διατηρήσει τη θέση του. Πολύ πιθανό ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ να επιλέξει να αγωνιστεί με έναν επιθετικό, με τους Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο να διεκδικούν τη θέση και τον Μπερτόλιο να παίρνει θέση στην 11δα. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή επιλέξει το 4-4-2, ο Αργεντινός θα μείνει στον πάγκο.

«Ματιές» στην ενίσχυση
Ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση από τα οικονομικά οφέλη που αποκόμισε από τη πορεία της ομάδας στον 2ο όμιλο. Αυτά εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 9 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από την πώληση των πακέτων διαρκείας και των μονωμένων εισιτηρίων, καθώς επίσης και από τις διαφημίσεις. Είναι δε δεδομένο ότι μέρος των εσόδων θα δαπανηθούν στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ήδη έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θα κινηθούν για δύο προσθήκες με τον Ισπανό αρχισκάουτερ, Χουάνχο Λορένθο, να κάνει φύλλο και φτερό την αγορά. Η πρώτη κίνηση θα είναι ένας επιθετικός με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο και η δεύτερη κίνηση θα αφορά έναν κεντρικό αμυντικό, που θα μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και ως ανασταλτικός μέσος. Δεν αποκλείεται πάντως να γίνει και τρίτη κίνηση, που θα αφορά επιτελικό μέσο, κάτι όμως που τη δεδομένη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα