«Μπαρουτιασμένος» ο διάλογος – Αύριο στην Λ/σια ο Έιντε

Στον αέρα βρίσκονται τόσο η διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, όσο και η Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο, με αφορμή την αδικαιολόγητη αντίδραση της τ/κ πλευράς, η οποία ανέδειξε σε μείζον θέρμα την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για θεσμοθέτηση της συζήτησης του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία.

Έντονη

ήταν η αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος και ως επακόλουθο των τουρκικών αιτιάσεων, η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δυο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί ακυρώθηκε.

Επιδιώκοντας, εξάλλου, να προκαλέσει παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών στις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, τηλεφώνησε και στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ζητώντάς του ν’ αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην υπογράψει την απόφαση της Βουλής.

Σημειώνεται πως πρόκειται για Κανονισμό, ο οποίος δεν απαιτεί παρέμβαση ή επικύρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύεται κατευθείαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Αύριο αναμένεται στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Για την Πέμπτη είναι, εξάλλου, προγραμματισμένη η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Δείτε επίσης: ΚΕ:Αν αποχωρήσουν απο τραπέζι οι Τ/κ αυτοί έχουν το πρόβλημα

Keywords
Τυχαία Θέματα