ΑΠΟΕΛ: «Γκολ στο πιάτο»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι δημοσιογραφική διάσκεψη του ΑΠΟΕΛ με θέμα την δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Γκολ στο πιάτο», μια πρωτοβουλία της διατροφολόγου της ομάδα της Λευκωσίας Νικολέτας Μιχαηλίδου. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στη σωστή διατροφή (όχι μόνον των αθλητών αλλά για όλους τους ανθρώπους) αλλά και γιατί θα πρέπει να γυμναζόμαστε.
Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο προπονητής της ομάδας Τόρστεν Φίνκ, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Γκουστάβο Μαντούκα αλλά και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας

και αρχηγός Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Οι δηλώσεις:

Νικολέτα Μιχαηλίδου: «Βλέποντας τη μεγάλη επιτυχία και απήχηση που είχε η πρώτη έκδοση του Γκολ στο Πιάτο αλλά και την αύξηση της παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε την επανέκδοση αυτού του βιβλίου. Οι καινοτομίες και οι αλλαγές είναι ότι περιέχει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για την διατροφή αλλά και την αθλητική διατροφή. Η διατροφή θεωρείται ένας τομέας που υπάρχουν πάρα πολλές παραπληροφορήσεις, μύθοι και ανακρίβειες έτσι προσπαθήσαμε να δείξουμε τί είναι αλήθεια και τί ψέματα. Έχουμε επίσης χαιρετισμό της διατροφολόγου της Μπαρτσελόνα που συναντήσαμε στη Βαρκελώνη. Υπάρχουν κάποιες καινούριες συνταγές. Οι ποδοσφαιριστές μας εξηγούν γιατί τρώνε σωστά και πως επηρεάζει αυτό την απόδοσή τους».

Κώστας Σχίζας: «Παρ’ ότι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι θεμέλιος λίθος για τη διασφάλιση υγείας και καλής απόδοσης, δυστυχώς κυκλοφορούν στην Κύπρο πολυάριθμα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται βελτίωση υγείας και αύξηση απόδοσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν δίνουν αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα. Για αυτό από μικρή ηλικία πρέπει τα παιδιά να τρέφονται σωστά με ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγουν την παχυσαρκία. Θα σταθώ σε κάτι σημαντικό, δυστυχώς στα σκευάσματα στην ετικέτα δεν αναγράφεται πολλές φορές το τι εμπεριέχεται στο σκεύασμα. Μπορεί να περιέχει εφεδρίνη, μολυσμένες ουσίες και αναβολικές, που δεν γνωρίζουν τα παιδιά. Γνωρίζοντας από το κέντρο αθλητικών ερευνών, αρκετά παιδιά στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό οι γονείς πρέπει να προσέχου.»

Τόρστεν Φινκ: «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε αυτό το βιβλίο. Πιστεύω πολύ στη σωστή διατροφή, είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να τρώει σωστά αλλά και το πότε τρώει. Έχω δύο παιδιά στο σχολείο, τρώνε στις 12 και θέλω να ξέρω πόσο και τι τρώνε. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας είναι πάρα πολύ καλή και θα ωφεληθούν τα παιδιά από αυτό το βιβλιαράκι»

Keywords
Τυχαία Θέματα