Από αιμορροϊκό σοκ ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Σε αιμορροϊκό σοκ, προερχόμενο από τραύμα στο δεξί επικάρπιο, αποδίδει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με στοιχεία από το πόρισμα που παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομία.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους συγγενής του άτυχου 20χρονου φοιτητή, αφού ενημερώθηκε από τις Αρχές, το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει από τη νεκροψία είναι η αυτοχειρία, όμως οι ιατροδικαστές περιμένουν ακόμα ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να είναι απόλυτα

βέβαιοι για το συμπέρασμά τους.

Όπως προέκυψε, πάντως, από την έρευνα, στην κατοχή του δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα που να εξηγεί το απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν υπήρχε και κανένα άλλο εύρημα στη νεκροτομή το οποίο να δείχνει άλλη κάκωση ή τραύμα αλλά και την εμπλοκή κάποιου άλλου προσώπου.

Αναμένονται επίσης και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και του τεστ DNA.

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας και συνεπώς μπορούσε να αυτοτραυματιστεί στο δεξί χέρι. Ο οργανισμός υφίσταται αιμορροϊκό σοκ μετά από μεγάλη απώλεια αίματος.

Η εισαγγελία Ιωαννίνων εξετάζει εκ νέου το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο θάνατος του Βαγγέλη ήταν αυτοκτονία, τότε θα αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Συγγενής του άτυχου νέου τόνισε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει με την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς «το παιδί πρέπει να δικαιωθεί».Σημείωσε πως η Αστυνομία ήδη ερευνά τυχόν ηθικούς αυτουργούς για το θάνατο του Γιακουμάκη, δεν θέλησε όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σκόλης Ιωαννίνων όπου σπούδαζε ο άτυχος φοιτητής. Ωστόσο, ο θείος του νεαρού του έχει αποδώσει επανειλημμένα ευθύνες.Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος φοιτητής ήταν συχνά θύμα λεκτικών επιθέσεων από συμφοιτητές του, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν θύμα και σωματικής βίας.

Τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.«Η σκέψη μας πάει στην οικογένεια του νεαρού και στους οικείους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα