Δείτε το δημοσίευμα για τη Γιωρκάτζη που ...«δεν είδε» ο ΠτΔ

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαμηνύει ότι δεν γνώριζε ότι ο σύζυγος της Διοικήτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, Ανδρέας Γιωρκάτζης, εκπροσωπούσε ως δικηγόρος τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ωστόσο το θέμα είχε αναφερθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στον τύπο.

Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χαραυγή», ημερομηνίας 11 Μαρτίου 2014, και με τίτλο «Προεδρικός έλεγχος και στην Κεντρική Τράπεζα», αναφέρεται ότι «η κα Γιωρκάτζη συνδέεται οικογενειακά με το δικηγορικό γραφείο

που εκπροσωπεί στην Κύπρο τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο στη δικαστική διαμάχη με τη διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας», επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως «να υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων».

Επισημαίνεται ότι στις 11 Μαρτίου 2014 είχε ανακοινωθεί επίσημα από το Προεδρικό η απόφαση για διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στη θέση της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, μετά την απομάκρυνση του Πανικου Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε διαψεύσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το διορισμό της κας Γιωρκάτζη, γνώριζε το γεγονός ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της εκπροσωπούσε τον κ. Βγενόπουλο. «Από πού να το γνωρίζει», διερωτήθηκε.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Γιωρκάτζης δήλωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ότι έχει πληροφορίες, βάση των οποίων ο Πρόεδρος γνώριζε εξ αρχής τη σχέση του δικηγορικού του γραφείου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ παράλληλα είχε παραπέμψει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα