Άντρος: Το Εθνικό Συμβούλιο θα έχει ρόλο και λόγο στη Γενεύη

Το Εθνικό Συμβούλιο θα έχει ρόλο και λόγο στη Γενεύη, θα συζητά με τον ΠτΔ και θα διατυπώνει συγκεκριμένες θέσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Όπως είπε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαδικασία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε, δε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε μια εξαντλητική

συζήτηση για πολλές πτυχές των ανοιχτών ζητημάτων, και πρόσθεσε ότι η Κύπρος μπαίνει σε μια κρίσιμη και καθοριστική φάση, όπου επιβάλλεται «να λειτουργήσουμε με ενότητα, συλλογικότητα και εποικοδομητικά, να στηρίξουμε τις διαδικασίες και τις προσπάθειες που καταβάλει η δική μας πλευρά και αν είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία στη Γενεύη».

Πρόσθεσε, ότι το ΑΚΕΛ έχει θέσεις και έχει επαναλάβει τις απόψεις του, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει οι δημόσιες παρεμβάσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο. Ο ΠτΔ, είπε, έχει λάβει γνωμοδοτήσεις και έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια πορεία η οποία καλύπτει το ΑΚΕΛ.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΠτΔ ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την επιστολή που απέστειλε στον ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται συζητήσεις για τέτοια θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα