Ταφόπλακα στις Κυπριακές Αερογραμμές από την Κομισιόν

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ανακοινωθεί και επίσημα το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Κομισιόν έκρινε πως οι ενισχύσεις που έλαβε η εταιρεία από το κράτος ως ασυμβίβαστες και ως εκ τούτου καλείται να τις επιστρέψει, κάτι που δεν μπορεί να γίνει.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές οφείλουν να επιστρέψουν όλες τις τις «ασυμβίβαστες ενισχύσεις» που έλαβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού σύμφωνα με την ίδια το πακέτο ενίσχυσης €100 εκ. που έλαβε προσέδωσε στην επιχείρηση αδικαιολόγητο

πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

Ειδικότερα, αναφέρεται, «η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν είχαν καμία πραγματική προοπτική να καταστούν βιώσιμες χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση».

Η Επίτροπος Μαργκαρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για τον ανταγωνισμό, ανέφερε πως «οι Κυπριακές Αερογραμμές έλαβαν σημαντικά δημόσια κονδύλια από το 2007, αλλά δεν ήταν σε θέση να προβούν σε αναδιάρθρωση και να καταστούν βιώσιμες, χωρίς συνεχή κρατική ενίσχυση. Συνεπώς, η εισφορά επιπλέον δημόσιων κονδυλίων θα είχε ως αποτέλεσμα να παραταθεί απλώς ο αγώνας, χωρίς όμως να επιτευχθεί αλλαγή ως προς το αποτέλεσμα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι κερδοφόρες, με βάση τις δικές τους επιδόσεις και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται και δεν μπορούν ούτε θα πρέπει να βασίζονται σε χρήματα των φορολογουμένων για να παραμένουν στην αγορά με τεχνητό τρόπο».

Οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών θα προβούν σε δηλώσεις για το θέμα στις 18.30 στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν αποκλείεται εκεί να προβούν σε ανακοίνωση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρία του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα διαδικαστικά του κλεισίματος της εταιρείας. Παρών στη συνεδρία και ο Νομικός Πόλυς Πολυβίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να διοριστεί και εκκαθαριστής.

Έξω από τα γραφεία, βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια εκφράζουν την αντίθεση τους και την απογοήτευση τους για την εξέλιξη αυτή.

Συνεχής ενημέρωση

Διαβάστε επίσης: Κυπριακές Αερογραμμές - Η ιστορία 69 ετών - Photos &Videos

Διευθετήσεις για τους επιβάτες των Κυπριακών Αερογραμμών

Keywords
Τυχαία Θέματα