Αντιπροσωπεία ΕΕ: Καμία ανταπόκριση απο ΥΠΕΣ για ΤΑ

Συνάντηση με την Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο προεδρεύων της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής Χρίστος Μέσης, είπε ότι ως Επιτροπή είχαν σήμερα μια συνάντηση με τον Αναπληρωτή επικεφαλής του Κέντρου Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις διαδημοτικές συνεργασίες.

«Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό κέντρο, το οποίο έχει τεράστια εμπειρία στον

τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των μεταρρυθμίσεων και πάρα πολλή τεχνογνωσία», πρόσθεσε.

Ο κ. Μέσης, αφού είπε ότι ανταλλάχτηκαν απόψεις, ανέφερε ότι σε όλες τις απόψεις ήταν διάχυτο το γεγονός ότι το όποιο νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στη μείωση των αριθμών των Τοπικών Αρχών ή στην επιρροή του κεντρικού κέντρου ως αυτοσκοπό, αλλά θα πρέπει να επικεντρώνεται στην εναρμόνιση πόρων και αρμοδιοτήτων, στη θεσμοθέτηση των διαδημοτικών συνεργασιών, στην οικονομική αυτονομία των Δήμων και στις νέες αρμοδιότητες τις οποίες και επιζητεί η σύγχρονη εποχή.

Είπε, επίσης, ότι τους δήλωσαν οι εμπειρογνώμονες ότι ενώ έχουν προσφέρει στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών τις Υπηρεσίες τους - κατ΄ επανάληψη έχει γίνει προσπάθεια - από πλευράς του δικού μας Υπουργείου δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση, «κάτι το οποίο μας απογοητεύει και ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή που γίνεται ο διάλογος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με το σχετικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στην Βουλή», όπως ανέφερε.

«Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη μια σημαντική στιγμή και χρήσιμη να χρησιμοποιήσουμε τις Υπηρεσίες αυτού του Κέντρου Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα