Έχω δικαίωμα

Αρχίζουν στις 6 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για το Ραδιομαραθώνιο 2015, στόχος του οποίου θα είναι φέτος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα όλων των παιδιών.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου, τον οποίο συνδιοργανώνουν ο Συνεργατισμός και το Super FM, παρουσιάστηκε το πρωί σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία.

Χαιρετίζοντας τη διάσκεψη η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ραδιομαραθωνίου κα Άντρη Αναστασιάδη υπογράμμισε ότι «Μαζί με το Συνεργατισμό,

στόχος μας μέσα από τη διοργάνωση του φετινού Ραδιομαραθωνίου είναι να δώσουμε ένα νέο αέρα στο θεσμό και να ξαναζωντανέψουμε την έννοια της αλληλεγγύης και της αγάπης για το συνάνθρωπό μας, μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της θετικής ενέργειας».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, σε χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι, όπως όλα αλλάζουν στον τόπο μας, έτσι και ο Ραδιομαραθώνιος πρέπει να επαναπροσδιορίσει την αποστολή και τους στόχους του. Το κεντρικό σύνθημα του Συνεργατισμού «Ίδιες αξίες, Νέα προοπτική», είπε ο κ. Χατζηγιάννης, ταιριάζει και στην περίπτωση του Ραδιομαραθωνίου. «Θα κρατήσουμε τις αξίες του, αλλά θα εργαστούμε για να δημιουργήσουμε τη νέα του προοπτική. Παίρνουμε, λοιπόν, τη σκυτάλη από τους προηγούμενους με την υπόσχεση να βρούμε τους τρόπους για να πάρουμε τον Ραδιομαραθώνιο ακόμη πιο μακριά, να τον ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά».

Ο Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Δίας και της τηλεόρασης Σίγμα Χρύσανθος Τσουρούλλης στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι «Ο φετινός Ραδιομαραθώνιος ανοίγει ακόμη πιο πλατιά τις αγκάλες του και γίνεται ένας μικρός Θεός προσφοράς. Με τη γνωστή προσήλωση και τη βαθιά πίστη ότι και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη».

Παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις του Ραδιομαραθωνίου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Στρατηγικής και Επικοινωνίας του Συνεργατισμού Γιάννος Σταυρινίδης, σημείωσε ότι σκοπός της διοργάνωσης του Ραδιομαραθωνίου 2015 είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των παιδιών, όπως αυτά καταγράφονται στη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989.

Η τελετή έναρξης του Ραδιομαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παιδικά φεστιβάλ σε όλες τις πόλεις, οδικό έρανο, πορείες μοτοσυκλετιστών, πεζοπόρων και ποδηλατιστών στην Ύπαιθρο και εκστρατείες ενημέρωσης στα σχολεία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και διαφώτιση έχουν κυκλοφορήσει πέντε συλλεκτικές κονκάρδες με διάφορα συνθήματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών, οι οποίες θα δίδονται με κάθε εισφορά, κατά τη διάρκεια των εράνων και των φεστιβάλ, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Τον Ραδιομαραθώνιο 2015 ντύνει μουσικά το τραγούδι του Γιώργου Χατζηπιερή «Επτά Ποτάμια», το οποίο γράφτηκε ειδικά για αυτό το σκοπό και ερμνηνεύουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Δώρος Δημοσθένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα