«Αντικειμενική και αδιάβλητη η επιλογή του Διευθυντή της»

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα σε σχέση με τη διαδικασία πρόσληψης του Διευθυντή της, διευκρινίζει και παραθέτει, όπως αναφέρει, την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, προσθέτοντας ότι η ακολουθηθείσα διαδικασία είναι αντικειμενική και αδιάβλητη.

Αφού διευκρινίζει ότι εξέδωσε την ανακοίνωση έπειτα από ανακρίβειες

και αναλήθειες που κυκλοφορούν, προσθέτει ότι η διαδικασία πρόσληψης ατόμου για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του Γραφείου της ΠΟΕΔ έγινε με βάση το συμβόλαιο συνεργασίας της ΠΟΕΔ με την Baker Tilly και πως η τελική απόφαση ανήκε εξολοκλήρου στην Οργάνωση.

Συζήτηση
Η ΠΟΕΔ, παράλληλα, αναφέρει ότι το ΔΣ της ΠΟΕΔ επέλεξε τον Διευθυντή στην παρουσία της συμβουλευτικής ομάδας της Baker Tilly, αφού έγινε συζήτηση για τους επικρατέστερους υποψηφίους και τη συνολική εικόνα που παρουσίασε έκαστος υποψήφιος που περιλαμβανόταν στον τελικό κατάλογο που ετοίμασε η Baker Tilly.

Διευκρινίζει ότι η Baker Tilly δεν εισηγήθηκε την πρόσληψη οποιουδήποτε από τους υποψηφίους και πως ο ρόλος της Baker Tilly, όπως καθορίστηκε στους όρους της σχετικής συμφωνίας, ήταν να παρουσιάσει ενώπιον της ΠΟΕΔ την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων και να παραθέσει έναν κατάλογο (short list) με τους επικρατέστερους υποψηφίους, ούτως ώστε να προχωρήσει η ΠΟΕΔ με την αξιολόγηση και, κατ’ επέκταση, την επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου, όπως και έπραξε τελικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, περαιτέρω, ότι, εκτός από τον συμβουλευτικό ρόλο στην πρόσληψη του νέου Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του γραφείου της ΠΟΕΔ, η συμφωνία με την Baker Tilly περιλαμβάνει τη στήριξη και την προσαρμογή του Διευθυντή στα νέα του καθήκοντα, τη διεξαγωγή μελέτης για εξέταση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και της οργανωτικής δομής της Οργάνωσης με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των εργασιών του γραφείου, ενόψει και της πρόσληψης του νέου Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή της ΠΟΕΔ.

Τέλος, αναφέρει ότι η σύμβαση εργασίας που προτάθηκε στο άτομο που έχει επιλεγεί διέπεται, σύμφωνα και με το άρθρο 24.2. του Καταστατικού της ΠΟΕΔ, από τις πρόνοιες της Εργατικής Νομοθεσίας, είναι ανάλογη με τις συμβάσεις που διατηρούν και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις βάσει των συλλογικών συμβάσεων και περιλαμβάνει όλα τα ωφελήματα που ήδη προσφέρει η ΠΟΕΔ στο έμμισθο προσωπικό της και πως η κλίμακα της θέσης είναι θέση διοικητική/διευθυντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα