ΑΕΛ: Άνοιξε το κεφάλαιο προγραμματισμός

Άνοιξε για τα καλά το κεφάλαιο προγραμματισμός στην ΑΕΛ. Ήδη επισήμως από τη λεμεσιανή ομάδα έχει λεχθεί ότι ο προπονητής Μπρούνο Μπαλταζάρ είχε διαδοχικές επαφές με τον Πρόεδρο Αντρέα Σοφοκλέους και ετοίμασαν τον σχεδιασμό της νέας ΑΕΛ, ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει πολλές αλλαγές. Στόχος των ανθρώπων της λεμεσιανής ομάδας είναι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν στην ομάδα όλους τους ποδοσφαιριστές που θέλει ο προπονητής και, στη συνέχεια, να την

ενισχύσουν με προσθήκες ποιοτικές, που θα τη βοηθήσουν του χρόνου να είναι ακόμα πιο δυνατή. Μάλιστα έχει λεχθεί ότι με ποδοσφαιριστές έχουν γίνει συζητήσεις, έχουν επέλθει κάποιες προφορικές συμφωνίες, όμως ακόμα τίποτα δεν έχει κλείσει γιατί δεν έχουν πέσει οι υπογραφές.

Από το φετινό ρόστερ η βασική εκκρεμότητα που υπάρχει είναι αυτή του Ράφα Ρόμο. Στην ΑΕΛ περιμένουν την απάντησή του μέσα στην εβδομάδα στην πρόταση που του έχουν καταθέσει εδώ και έναν μήνα. Και επειδή η φημολογία περί συμφωνίας του Βενεζουελάνου κίπερ με τον ΑΠΟΕΛ είναι έντονη, στην ΑΕΛ έχουν ήδη έτοιμη λύση και, αν δεν παραμείνει ο Ρόμο, θα προχωρήσουν στην απόκτηση άλλου τερματοφύλακα. Όμως η προτεραιότητα του κ. Μπαλταζάρ είναι να παραμείνει ο Ρόμο, ο οποίος έκανε πολύ καλή χρονιά φέτος.

Ο Αϊρόσα είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ΑΕΛ και είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Όλα δείχνουν πως ο Αγκολέζος μπακ θα παραμείνει στη Λεμεσό για άλλα δύο χρόνια. Ο Πίτι μαζί με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές θα συζητήσουν με τον προπονητή και τον Πρόεδρο και, αν υπάρξει συμφωνία, θα παραμείνουν. Αυτό που βγαίνει μέσα από τις δηλώσεις που έγιναν χθες είναι πως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρξουν ανακοινώσεις, είτε για ποδοσφαιριστές που θα μείνουν είτε γι' αυτούς που θα φύγουν, είτε που θα έρθουν στην ομάδα.

Οι αποχωρήσεις
Είναι δεδομένο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές από το φετινό ρόστερ δεν θα συνεχίσουν με απόφαση του προπονητή της ΑΕΛ. Ο κ. Μπαλταζάρ έχει εκφράσει στη διοίκηση τη θέση του για συγκεκριμένους παίκτες που δεν ταιριάζουν στα πλάνα του ή που θεωρεί ότι μπορεί να φέρει καλύτερούς τους για να ενισχύσουν την ομάδα. Αν σε αυτή την κατηγορία είναι ποδοσφαιριστές που το συμβόλαιό τους λήγει τώρα, τότε κανένα πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο, θα κληθεί η διοίκηση να έχει επαφές μαζί τους για να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών κοινή συναινέσει.
Πάντως από την ΑΕΛ δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που θέλουν τη λεμεσιανή ομάδα να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το αγωνιστικό δεν απασχολεί σχεδόν κανέναν στην ΑΕΛ. Ναι, υπάρχει ο αγώνας της Κυριακής με την Ομόνοια, όμως η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτήριου έχει μετατρέψει την αναμέτρηση με τους «πράσινους» σε τυπική διαδικασία. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνιστούν έτσι και αλλιώς, αφού είναι τιμωρημένοι ή τραυματίες, ενώ είναι πιθανόν ο κ. Μπαλταζάρ να εκμεταλλευτεί τον αγώνα ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παγκίτες ή και σε νεαρούς που θα τους έχει μαζί του στη νέα περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα