Το παραμύθι του Πιέρου

ΑΠΟΕΛ
Η εντυπωσιακή πορεία του 24χρονου φορ των 112 συμμετοχών και 42 γκολ με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα

Αλήθεια, ποιος περίμενε την ανέλιξη του Πιέρου Σωτηρίου, ερχόμενος στον ΑΠΟΕΛ το 2013; Τέσσερα χρόνια μετά, ο 24χρονος πλέον επιθετικός άγγιξε τα όριά του, έκανε καταπληκτική σεζόν και την εξαργύρωσε με τη μεγάλη μετεγγραφή στην Κοπεγχάγη.

Η εξέλιξή του απλά εντυπωσιακή.

Χρόνο με τον χρόνο, παιγνίδι με παιγνίδι ήταν ραγδαία η βελτίωσή του και κυριολεκτικά φέτος έκλεισε στόματα. Ελάχιστοι παραμένουν με την άποψη ότι δεν κάνει για τον ΑΠΟΕΛ, ότι είναι... χασογκόλης και άλλα τόσα που ακούστηκαν φέτος.

Όλα είναι προϊόν θέλησης, σκληρής δουλειάς, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι υγιείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάστηκε στον «Αρχάγγελο», η στήριξη της οποίας έτυχε από τους παλιούς της ομάδας, αλλά και από τη διοίκηση. Και δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός το εξής: Ήταν η πρώτη χρονιά για τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της οποίας από την αρχή μέχρι το τέλος αποτελούσε την πρώτη επιλογή για τη γραμμή κρούσης.

Και πέρσι ο Ντομίγκος Πασιένσια τον εμπιστεύτηκε στην ενδεκάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο η καθιέρωσή του έγινε στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος επί εποχής Κετσπάγια, ειδικά όταν ο Καβενάγκι τραυματίστηκε. Και είναι κάτι που τον βοήθησε στη φετινή χρονιά, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας στις 13 Νοεμβρίου του 2016:

«Άντεξα στην πίεση σχεδόν όλο τον δεύτερο γύρο και στα πλέι-οφ. Λόγω του τραυματισμού του Φερνάντο Καβενάγκι έπρεπε να σηκώσω εγώ το βάρος. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και μπορώ να πω πως ήταν η βάση μου για να είμαι αυτός που βλέπετε φέτος. Με βοήθησε αφάνταστα η περσινή χρονιά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι».

Σε άλλο μέρος της συνέντευξης είχε τονίσει πως: «Αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και να προσπαθώ να κάνω αυτά που ζητά ο προπονητής. Δουλεύω έξτρα ώρες στα τελειώματα των φάσεων ώστε να φτάσω στο επίπεδο που θέλω και που πρέπει». Πλέον θεωρείται ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, ωστόσο ο ίδιος δεν εφησυχάζει.

Η πορεία του στον ΑΠΟΕΛ
Ας δούμε την πορεία του Κύπριου επιθετικού από το 2013, όταν πήρε μετεγγραφή στον ΑΠΟΕΛ.
Στην πρώτη του χρονιά, με προπονητή αρχικά τον Πάουλο Σέρτζιο και στη συνέχεια τον Γιώργο Δώνη, δεν πήρε ευκαιρίες. Αγωνίστηκε σε μόλις πέντε αγώνες πρωταθλήματος (τρεις ως βασικός), χωρίς να πετύχει γκολ.

Την περίοδο 2014-15 αγωνίστηκε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος (πέντε ως βασικός) και σημείωσε συνολικά πέντε γκολ και σε μόλις ένα παιγνίδι κυπέλλου. Στην Ευρώπη είχε δύο συμμετοχές, ως αλλαγή.

Στην περσινή χρονιά μέτρησε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (19 ως βασικός) και πέτυχε 10 γκολ. Όλα μετά τον Ιανουάριο. Αγωνίστηκε, επίσης, σε τρεις αγώνες στο κύπελλο και σκόραρε ένα γκολ, αλλά και σε επτά ευρωπαϊκά ματς.

Για να έρθει η φετινή μαγική χρονιά που σήκωσε σχεδόν μόνος το τεράστιο βάρος της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ. Με 32 συμμετοχές (οι 31 στην ενδεκάδα) και 21 γκολ, σαφώς η χρονιά τού ανήκει. Διότι, πέραν αυτών, έλαμψε στην Ευρώπη πετυχαίνοντας τα πρώτα του πέντε γκολ σε 15 συμμετοχές, με... highlight την γκολάρα επί της Μπιλμπάο που άνοιξε τον δρόμο για την ιστορική πρόκριση.

Συνολικά αγωνίστηκε σε όλες τις διοργανώσεις την τελευταία τετραετία με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα σε 112 αγώνες και παραβίασε 42 φορές τις αντίπαλες εστίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα