Αντικατοχική διοργανώνει η Επιτροπή Κατεχομένων Κοινοτήτων

Η Επιτροπή Κατεχομένων Κοινοτήτων διοργανώνει αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Αμφιθέατρο "Θεόφιλος Γεωργιάδης" του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο Προεδρεύων της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων και Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας Λευτέρης Αντωνίου, είπε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 2017 η ώρα 7.00 μ.μ.

Την εκδήλωση

θα τιμήσει με την παρουσία του και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύντομη ομιλία θα απευθύνει ο Προεδρεύων της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων και Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας Λευτέρης Αντωνίου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κερύνειας Δήμος Γιάγκου και ο Πρόεδρος της Ενωσης Εκτοπισμένων επαρχίας Αμμοχώστου Μιχάλης Τζιώρτας.

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό πρόγραμμα με το σχήμα του Γιώργου Σπανού. Θα τραγουδήσει η χορωδία του Δήμου Λακατάμιας υπό την διεύθυνση του Νεόφυτου Ευαγγέλου.

Στον προθάλαμο θα εκτίθεται η έκθεση με θέμα "Πολυθρησκευτική Κύπρος", η οποία παραχωρήθηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ο κ. Αντωνίου κάλεσε όλους όπως παραστούν στην εκδήλωση σημειώνοντας ότι "ζητούμε λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική στο Κυπριακό πρόβλημα μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ και της ΕΕ και επιστροφή στην γη που μας γέννησε και μας περιμένει". Ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την διεξαγωγή της αντικατοχικής εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κερύνειας Δήμος Γιάγκου είπε ότι "καλούμε όλους τους πρόσφυγες να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας για να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατή. Ολοι οι πρόσφυγες πρέπει την Παρασκευή να δώσουν το παρόν τους στην αντικατοχική εκδήλωση για να διατρανώσουμε την πίστη και αφοσίωση μας στην στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία η Τουρκία πολεμά για τόσα χρόνια".

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εκτοπισμένων επαρχίας Αμμοχώστου Μιχάλης Τζιώρτας κάλεσε όλον τον προσφυγικό κόσμο να δώσει παρόν στην εκδήλωση, είναι καιρός να ξυπνήσουμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα στην γη μας, να καταλάβουμε ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούν να ζήσουν μαζί".

Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές, λεωφορεία θα μεταφέρουν το κοινό από την Λεμεσό - Επισκοπή στις 5 μ.μ. και από την Λάρνακα η ώρα 5.30 μ.μ. από τον Αγιο Γεώργιο τον Κοντό. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί για Λεμεσό στα τηλέφωνα 99329879, 99643965 και Λάρνακα στα τηλέφωνα 99491741, 99623862.

Αιτήματα Κατεχόμενων Κοινοτήτων
---
Ο Προεδρεύων της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων και Πρόεδρος της Ενωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων επαρχίας Λευκωσίας Λευτέρης Αντωνίου, αναφερόμενος στα αιτήματα που ζητούν είπε μεταξύ άλλων, την ανάγκη για αλλαγή και αναδιάρθρωση της προσφυγικής πολιτικής, αύξηση της φερεγγυότητας του πρόσφυγα, ίση κατανομή των βαρών μεταξύ όλων, ένταξη στην Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων, αύξηση κρατικής βοήθειας προς τα Κοινοτικά Συμβούλια των Κατεχομένων Κοινοτήτων και όπως μόνοι δικαιούχοι των τουρκοκυπριακών περιουσιών μέχρι την λύση του Κυπριακού, να είναι οι εκτοπισμένοι πρόσφυγες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα