Αντιδρούν σε κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε σε γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων η πρόταση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών. Θεωρούν πως η πρόταση της κατάργησης υποτιμά την αξία των ελληνικών γραμμάτων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, «αν ενοχλούνται κάποιοι από την ημέρα των ελληνικών γραμμάτων να έρθουν να το συζητήσουμε, να μας πουν τα επιχειρήματα τους, ας αφήσουν τα παραμύθια περί αργίας. Άρα, καταλαβαίνετε ότι είναι γελοιότητες αυτά τα επιχειρήματα και κάποιοι είναι ανακόλουθοι».

«Το συγκεκριμένο θέμα για μας στη δημοτική εκπαίδευση που είμαστε σε μια εξέλιξη της συζήτησης γύρω από τους κανονισμούς λειτουργίας, αν θέλει το υπουργείο ας το θέσει σε εκείνη τη συζήτηση. Δεν είναι θέμα αν είσαι αντίθετος, ή όχι. Αυτή τη στιγμή θλίβομαι μόνο που το συζητούμε», προσθέτει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

«Εμείς θέλουμε να διατηρηθεί η συγκεκριμένη μέρα να δίδεται η αξία που πρέπει στη συγκεκριμένη μέρα των γραμμάτων ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν δημιουργικό χρόνο», σχολιάζει ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Πέτρος Κουλέρμος.

Η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο των συζητήσεων της Επιτροπής Παιδείας για αναβάθμιση των κανονισμών λειτουργίας των σχολείων της μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης.

Απαντήσεις στις κατηγορίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων για αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις έδωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας. Ωστόσο, η τελική απόφαση για την υλοποίηση της πρότασης ανήκει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα