Αντιδράσεις κομμάτων για τον περίπατο Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ικανοποιημένος είναι ο ΔΗΣΥ από την συνάντηση Αναστασιάδη Ακιντζί, ενώ, επιφυλάξεις εκφράζει η αντιπολίτευση.

Η σημερινή φιλική συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και ο περίπατος που έκαναν στους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας και στις δυο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, είναι μια ακόμα έκφραση του καλού κλίματος που αναπτύσσεται με την επανέναρξη των συνομιλιών, εκτιμά ο ΔΗΣΥ.

«Εκφράζουμε ικανοποίηση διότι συναναστρεφόμενοι μέσα στην καθημερινότητα των πολιτών, οι δυο ηγέτες επανέλαβαν με τον καλύτερο τρόπο την κοινή βούληση για

να βρεθεί δρόμος ούτως ώστε οι Κύπριοι πολίτες να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. Η θέρμη με την οποία πλήθος πολιτών τους υποδέχτηκαν φανερώνει τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν για μια θετική έκβαση των συνομιλιών, προστίθεται.

ΑΚΕΛ: Ακούμε πολλά…


Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν φθάνουν τα μηνύματα, δήλωσε από την πλευρά του ο ΓΓ το ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι “ακούμε πολλά, δεν έχουμε δει δείγματα γραφής”, προσθέτοντας ότι “αναμένουμε να δούμε πως στα ουσιαστικά ζητήματα θα τοποθετηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

ΕΔΕΚ: Προσοχή...

Η πολιτική ηγεσία και κύρια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφευχθεί μέσα από καλοπροαίρετες υποχωρήσεις ή παραχωρήσεις η απόδοση πρόσθετων πολιτικών κεκτημένων και παράγωγου δίκαιου στην Τουρκία τα οποία την υποβοηθούν στο να προωθήσει τις βασικές στρατηγικές της επιδιώξεις που δεν είναι άλλες από την κατάληξη σε συνομοσπονδιακή μορφή λύσης ώστε να ασκεί πλήρη πολιτικοστρατιωτικό έλεγχο σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια, ήταν η δήλωση της ΕΔΕΚ.

Συλλούρης: Κάνουν κακό οι περίπατοι χωρίς αποτέλεσμα

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, σχολίασε πως ένας περίπατος δεν κάνει ούτε καλό ούτε κακό. «Πολλοί περίπατοι, πολλά θκιανέματα χωρίς αποτέλεσμα κάνουν μεγάλο κακό για την Κύπρο», συμπλήρωσε.

Συμμαχία Πολιτών: Iστορικό ολίσθημα

Για ιστορικό ολίσθημα έκανε λόγο η Συμμαχία των Πολιτών « Αν κάτι το ιστορικό συνέβηκε σήμερα είναι ότι για πρώτη φορά Αρχηγός κράτους πήγε για περίπατο και καφέ σε κατεχόμενα εδάφη της χώρας του. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην παγκόσμια ιστορία! Το κυπριακό δεν είναι κοινωνικό αλλά γεωπολιτικό διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα