Ανόρθωση: Τα σπουδαία από Δευτέρας

Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Ανδρέας Παντελή εξήγγειλε ότι από Δευτέρας αναμένονται ανακοινώσεις που σχετίζονται με τον προγραμματισμό της Ανόρθωσης για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, όλοι οι φίλοι της ομάδας έχουν την προσοχή τους σε αυτό το θέμα και όχι στον σημερινό αγώνα της «Κυρίας» με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο Στάδιο. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι και οι ποδοσφαιριστές έχουν την προσοχή τους στις αποφάσεις της διοίκησης και του Ρόνι Λέβι αναφορικά με το μέλλον τους.

Το πρώτο δεδομένο

στον προγραμματισμό είναι το οικονομικό. Υπάρχει μια λίστα ποδοσφαιριστών οι οποίοι διατηρούν συμβόλαια και για τη νέα χρονιά. Κάποιους ο Ρόνι Λέβι τούς θέλει, όμως για να παραμείνουν θα πρέπει να μειώσουν τις οικονομικές τους απολαβές.

Υπάρχει μια δεύτερη λίστα ποδοσφαιριστών, η οποία περιέχει αρκετούς ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Οι περισσότεροι δεν θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά, καθώς τα ποδοσφαιρικά τους χαρακτηριστικά δεν συνάδουν με τους στόχους και τη φιλοσοφία της Ανόρθωσης. Όλο αυτό το διάστημα «φωτογραφίζονται» οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι ως εκείνοι που θα αποχωρήσουν και όχι άδικα.

Ο Ισραηλινός προπονητής έχει ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του σε ποίες θέσεις χρειάζεται η ομάδα του ενίσχυση, έτσι ώστε ν' ανέβει επίπεδο, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζει το χρηματικό ποσό που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση για απόκτηση ποδοσφαιριστών. Όμως πολλά θα εξαρτηθούν από τους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν παρελθόν. Από αυτούς που θα ξεκινήσουν συζητήσεις για μείωση των απολαβών τους και από αυτούς που δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους.

Επομένως, οι κρίσιμες ημέρες στην Ανόρθωση έπονται. Η διοίκηση Ανδρέα Παντελή σε συνεργασία με τον Ρόνι Λέβι έχει συζητήσει αρκετά θέματα αναφορικά με τον προγραμματισμό. Γνωρίζει ο Ισραηλινός προπονητής με ποίους από τους ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ θέλει να συνεχίσει αλλά και σε ποίες θέσεις επιθυμεί ενίσχυση. Η διοίκηση από την πλευρά της έχει δώσει όλες εκείνες τις διαβεβαιώσεις στον Ρόνι Λέβι για το χτίσιμο μιας ομάδας που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ένας, κι ακόμη ένας

Το ποδοσφαιρικό «μαρτύριο» της Ανόρθωσης οδεύει προς το τέλος του. Δυο αγώνες πριν από την ολοκλήρωση μιας άκρως αποτυχημένης ποδοσφαιρικά χρονιάς. Χωρίς διάκριση, χωρίς εγχώριο τίτλο, χωρίς εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ο σημερινός αγώνας στο Τσίρειο Στάδιο με αντίπαλο τον Απόλλωνα μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία ή αν προτιμάτε, όπως πολλοί λένε πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση... «άντε να τελειώνει».

Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης οδεύουν προς τον σημερινό αγώνα χωρίς κίνητρο και όσο κι αν θέλει ο Ρόνι Λέβι να δημιουργηθούν κίνητρα δεν μπορεί να το πετύχει. O στόχος στον σημερινό αγώνα θα είναι το καλύτερο δυνατό. Καλή εμφάνιση η οποία, αν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα, θα είναι ό,τι καλύτερο. Αγωνιστικά, εκτός πλάνου είναι οι Αγκιλάρ, Κολούνγκα, Ερέρο και Κυριάκου. Ο Μίτροβιτς, ο οποίος ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις, είναι τελικά στη διάθεση του προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα