Τ/κ Τύπος: Crans Montana, πυρκαγιά και εργατικό ατύχημα

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Έτσι κάηκαν τα τέσσερα χιλιάδες στρέμματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του «εκπροσώπου» του Τ/κ ηγέτη σχετικά με την πυρκαγιά στο Καπούτι, στην οποία αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά πρόσφερε τη βοήθεια της για την κατάσβεση, αλλά η τ/κ πλευρά της απάντησε «δεν υπάρχει λόγος». Η εφημερίδα κατηγορεί την «κυβέρνηση» για λανθασμένες αποφάσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλης δασικής έκτασης. Γράφει, ακόμα, ότι έδωσαν τα έγγραφα τους στα ΗΕ οι πλευρές στην Ελβετία και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, η ε/κ πλευρά είναι δυσαρεστημένη

με τις προτάσεις της τ/κ πλευράς. Αναφορά γίνεται και στο νέο εργατικό ατύχημα στην κατεχόμενη Κερύνεια, κατά το οποίο εργάτης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό πενταώροφου κτιρίου.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αδιέξοδο στις εγγυήσεις», γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση στα πλαίσια της Διάσκεψης για το Κυπριακό στην Ελβετία η ε/κ πλευρά πρότεινε την κατάργηση των εγγυήσεων, ενώ η τ/κ πλευρά πρότεινε όπως υπάρξει περίοδος επιτήρησης. Γράφει, ακόμα, ότι δύο ημέρες μετά την πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος δασικής έκτασης μεταξύ Διορίου και Καπουτιού, φαίνεται η μεγάλη ζημιά που άφησαν πίσω τους οι φλόγες, ενώ χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στα κατεχόμενα από το 1995. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση του «πρωθυπουργού» να παραχωρηθεί «κρατική γη» για την ανέγερση παράνομου πανεπιστημίου στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εμείς μπροστά, οι Έλληνες πίσω», γράφει ότι μετά την επίδοση των εγγράφων από τις πλευρές στην Ελβετία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι ένα βήμα μπροστά σε αντίθεση με τις θέσεις τις ελληνικές, που αποτελούν ένα βήμα πίσω. Αναφορά γίνεται και στο νέο εργατικό ατύχημα στην κατεχόμενη Κερύνεια όπου εργάτης έπεσε από τον πέμπτο όροφο οικοδομής και έχασε τη ζωή του, ενώ δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Γράφει, ακόμα, ότι νεκρός στο δωμάτιό του εντοπίστηκε τελικά ένοικος ξενοδοχείου στην κατεχόμενη Λεύκα, ο οποίος αγνοείτο από την Παρασκευή.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στάχτη έγιναν δέντρα και φυτά ογδόντα χρόνων», γράφει ότι συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα οι εργασίες για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέκαψε μεγάλη δασική έκταση μεταξύ Διορίου και Καπουτιού. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίζεται η αδράνεια των «αρχών» σχετικά με τους ελέγχους στις οικοδομές, παρά το γεγονός ότι η λίστα των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων ολοένα και μεγαλώνει, αφού χθες προστέθηκε σε αυτή και ένας 25χρονος οικοδόμος. Αναφέρεται ακόμα στις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί και γράφει ότι οι «αρμόδιες» υπηρεσίες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν το κοινό να είναι προσεκτικό.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τα στοιχεία είναι συνταρακτικά», αναφέρεται στις πυρκαγιές στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα κάνει αναφορά στην πυρκαγιά της Κυριακής, όπου εκατοντάδες εκτάρια δασικής έκτασης έγιναν στάχτη, ενώ γράφει ότι κατά τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν ακόμα δύο πυρκαγιές, κατά τις οποίες κάηκαν συνολικά πέραν των τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής γης. Αλλού γράφει ότι οι πλευρές παρουσίασαν χθες, κατά την έκτη ημέρα των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, τα έγγραφα τους. Αναφορά γίνεται και στο εργατικό ατύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του 25χρονος οικοδόμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα