Ανόρθωση: Με καινούργιο άξονα;

Με ανανεωμένη ραχοκοκαλιά ενδέχεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη περίοδο η Ανόρθωση.

Ο βασικός επιθετικός κορυφής στο α’ μισό του πρωταθλήματος (Γιακοβένκο) θεωρείται παρελθόν, ο αντίστοιχος στο β’ μισό της περιόδου (Γκονσάλβες) έχει ρήτρα αγοράς από τη Ρίο Άβε ύψους 200.000€. Ο βασικός τερματοφύλακας αγωνίστηκε υπό μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ, στην οποία επέστρεψε, και ο παίκτης (Μάκος) που σε εναλλαγή με τον Λαΐφη κάλυπτε πότε τη θέση του βασικού στόπερ και πότε τη θέση του βασικού κόφτη δεν έχει ανανεώσει ακόμη.

Αν η Ανόρθωση δεν πετύχει

την παραμονή αυτών των τριών ποδοσφαιριστών (Γκονσάλβες, Καμίνσκι, Μάκου), τότε θα έχει απολέσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του άξονά της. Πόση αξία έχει για μια ομάδα ένας αξιόπιστος τερματοφύλακας και ένας παραγωγικός σκόρερ και πόση δυσκολία υπάρχει στην αναπλήρωσή τους (ιδίως για μια ομάδα με τα οικονομικά της «Κυρίας») δεν χρειάζεται να επισημανθεί.

Το σίριαλ Τονούτσι το περασμένο καλοκαίρι κατέδειξε ότι οι ταχείς και τεχνικά καταρτισμένοι στόπερ επίσης δεν αφθονούν στην αγορά που μπορεί να προσεγγίσει το βαλάντιο του συλλόγου της Αμμοχώστου, ενώ (σε περίπτωση κάλυψης του κενού στο κέντρο άμυνας από τον ποιοτικότατο Λαΐφη) ζόρικη υπόθεση θα είναι και η εύρεση ενός αμυντικού μέσου ή/και box-to-box παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Κύπριου διεθνούς.

Πέρα από το όποιο κόστος (σε χρόνο και χρήμα) θα συνεπάγεται η αναζήτηση τέτοιων παικτών-κλειδιά, υπάρχει και η παράμετρος της προσαρμογής και λειτουργικής αφομοίωσής τους στην ομάδα. Προς το συμφέρον της τελευταίας, συνεπώς, είναι είτε η παραμονή των εγνωσμένης αξίας παικτών (ενδεχομένως και χωρίς την έγκριση του υπό αναζήτηση τεχνικού διευθυντή) είτε η άμεση πρόσληψη του διαδόχου του φαν Λέουβεν (είτε για ν’ ανάψει κι εκείνος το πράσινο φως είτε για να ξεκινήσει από κοινού με τον Πάους το σαφάρι για τους αντικαταστάτες τους).

Keywords
Τυχαία Θέματα