Ρυθμίσεις για προσέλκυση επενδύσεων προανήγγειλε ο Πρόεδρος

Η Κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει ρυθμίσεις που θα βελτιώνουν περαιτέρω το φορολογικό πλαίσιο, έτσι ώστε να παραχωρούνται διευκολύνσεις για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων από το εξωτερικό.

Μιλώντας στα εγκαίνια του τερματικού αποθήκευση και διαχείρισης πετρελαιοειδών της VTT VasilikoLtd, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, στον εκσυγχρονισμό του κράτους δεδομένου και του ότι πολλές φορές δεν υπήρξε φιλικό στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Η γραφειοκρατία

και οι πεπαλαιωμένες μέθοδοι διοίκησης, επεσήμανε, αποτελούσαν εμπόδιο στην υλοποίηση στόχων του κράτους που συμβάδιζαν με τη φιλοδοξία Κυπρίων και ξένων επενδυτών για επέκταση των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

«Έχουμε ένα δικό μας, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Στόχος μας είναι, μέσω της ανάπτυξης, η εξασφάλιση χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Κανένα δεν χρειαζόμαστε για να μας επιβάλλει τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, του ημικρατικού τομέα, της παιδείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κανένας δεν χρειάζεται να επιβάλει να φτιάξουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας για τους πολίτες μας. Είναι η δική μας θέση πως η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να πιάσει το βηματισμό της εποχής μας», τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της Κυβέρνησης είπε, περιλαμβάνει την απλοποίηση των διαδικασιών για αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων, νέο αναπτυξιακό Νόμο που θα εμπεριέχει μια διαδικασία ταχείας αδειοδότησης των στρατηγικών επενδύσεων, νέο κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο για τον τουρισμό και άλλους ζωτικούς τομείς της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα