Ανόρθωση: Έκανε ποδαρικό με το… αριστερό

Το προβλεπτό παιχνίδι και οι καθυστερημένες κινήσεις από τον πάγκο, οι αιτίες της απώλειας βαθμών
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρκετές φορές στο τρέχον πρωτάθλημα η Ανόρθωση έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος δεν κάηκε. Το Σάββατο απέναντι στην Ομόνοια επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό αλλά στο τέλος κάηκε, γιατί η ισοπαλία με τους «πράσινους» το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία. Η Ανόρθωση έπαιζε στην έδρα της, με τον κόσμο δίπλα της, χωρίς τα μεγάλα

αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ομόνοια. Έτσι στον πρώτο αγώνα για το 2016 η Ανόρθωση έκανε ποδαρικό με το… αριστερό.
Σαφώς ήταν πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κυριαρχία των κινήσεων, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Οι αιτίες για την απώλεια βαθμών οι εξής: Μέχρι και το 77' η «Κυρία» ήταν εντελώς προβλεπτή στον τρόπο ανάπτυξης. Σωστό μεν ποδόσφαιρο αλλά προβλεπτό και ειδικά όταν η προβλεπτή ανάπτυξη επαναλαμβάνεται από το πρώτο παιχνίδι, ο αντίπαλος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά πώς να το αντιμετωπίσει. Επίσης δεν έτρεξε στο γήπεδο. Καθόλου ταχύτητα από τον άξονα, το ίδιο και στα φτερά από τους Κάλβο και Μακρή. Μιας και ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές, το σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Χωρίς τρεξίματα, χωρίς φαντασία, δημιουργικότητα και απειλή στο παιχνίδι τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Αντρέ Πάους στο ίδιο λεπτό απέσυρε τους Μακρή και Κάλβο από το παιχνίδι.

Ο Ολλανδός προπονητής για μια ακόμη φορά άργησε να ανακατέψει την τράπουλα. Το έκανε στο 77' και η εικόνα της Ανόρθωσης άλλαξε. Μετέφερε τον Μαρτίνες στο δεξί άκρο, που αν και δεν είναι η θέση του, δημιούργησε τις απειλές. Ο Πάους έχασε πολύτιμο χρόνο ν' αλλάξει τον ρόλο κάποιων ποδοσφαιριστών. Θα μπορούσε σαφώς να πάρει τη νίκη καθώς δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά κάποτε και η τύχη θα σου γυρίσει την πλάτη. Πάντως ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου διαφώνησε ότι καθυστέρησε να κινηθεί από τον πάγκο. «Δεν ελέγξαμε το παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους, όμως το ελέγξαμε σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια. Είχαμε ευκαιρίες και όταν πας καλά, δεν είναι πάντα απαραίτητο να κάνεις αλλαγές».

Έρχεται ο πρώτος
Επίσημα η δεύτερη μετεγγραφική περίοδος ξεκίνησε αρχή του νέου χρόνου. Στην Ανόρθωση υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί μια μετεγγραφή. Στη λίστα υπάρχουν τέσσερις θέσεις. Τερματοφύλακας, ποδοσφαιριστής που να αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνίζεται στα δυο φτερά της μεσαίας γραμμής και σέντερ μπακ. Η «Κυρία» θα αποκτήσει το πολύ τρεις ποδοσφαιριστές, με τον τερματοφύλακα να θεωρείται σίγουρος.

Σε ό,τι αφορά τον Αμπουρτζάνια, όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από την Ανόρθωση. Η πρόταση που έχει η διοίκηση από την ισπανική Ταραγόνα κυμαίνεται περίπου στα €60.000 ευρώ, με τη διοίκηση να βλέπει θετικά την αποχώρησή του.

Βλέπουν κύπελλο
Πλέον η προσοχή της Ανόρθωσης στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο με την Αναγέννηση Δερύνειας. Όλα δείχνουν ότι ο Ντίνο Εντλοβού θα μείνει εκτός, καθώς στον αγώνα με την Ομόνοια υπέστη ελαφράς μορφής διάσειση.

Keywords
Τυχαία Θέματα