Ανησυχία ΠΑΣΥΚΙ για σύγκρουση Παμπορίδη - Μάτσα

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), με ανακοίνωσή της, εκφράζει απογοήτευση και ανησυχία για τη σύγκρουση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας σε μια περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα.

Προσθέτει πως δεν μπορεί να μην τονίσει ότι η σύγκρουση αυτή αναδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας.

"Αποφεύγοντας τον πειρασμό να σχολιάσουμε τα λεχθέντα από τις δύο πλευρές, τονίζουμε ότι αυτά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για το τι οδήγησαν τα κρατικά νοσηλευτήρια

στην παρούσα κατάσταση.

Η υποστελέχωση, ο αυξημένος όγκος εργασίας, η έλλειψη υλικών, οι χαμηλές απολαβές, το χαμηλό ηθικό, η εργασιακή αβεβαιότητα και η έλλειψη προοπτικής και οράματος για τον κρατικό τομέα υγείας αποτελούν τροχοπέδη στην παροχή ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τους αρμοδίους να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους, να εγκύψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα προβλήματα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία και να δώσουν λύσεις προς όφελος των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα