Στην αντεπίθεση κατά Σουηδίας-Βρετανίας ο Ασάνζ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ μετά την απόρριψη από τη Σουηδία και τη Βρετανία πορίσματος επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, που χαρακτηρίζει «αυθαίρετη» την κράτησή του.

Από τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Ασάνζ τελεί υπό άσυλο στο κτίριο της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο. Οι σουηδικές αρχές του έχουν απαγγείλει κατηγορία για βιασμό, με τον ίδιο να λέει ότι πρόκειται για αβάσιμες κατηγορίες και ότι ο πραγματικός στόχος είναι η σύλληψη

και τελική έκδοσή τους στις ΗΠΑ τις οποίες έχει ενοχλήσει με τις αναρτήσεις στη γνωστή ιστοσελίδα διαρροών επίσημων εγγράφων.

Σε συνέντευξη Τύπου μέσω βιντεοσύνδεσης από την πρεσβεία του Ισημερινού, ο 44χρονος Ασάνζ είπε ότι το πόρισμα των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο και κάλεσε τις Σουηδία και Βρετανία να το αποδεχθούν, αφήνοντάς τον να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Κατηγόρησε δε τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ για «προσβολή των Ηνωμένων Εθνών».

Νωρίτερα, ο κ. Χάμοντ είπε χαρακτηρίσει την απόφαση της επιτροπής «γελοία», λέγοντας ότι δεν αποτελείτο από νομικούς.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ διαφεύγει από τη δικαιοσύνη. Κρύβεται από τη δικαιοσύνη στην πρεσβεία του Ισημερινού. Μπορεί να βγει όποια στιγμή επιλέξει, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη στη Σουηδία, εάν επιλέξει να το κάνει. Ειλικρινά, πρόκειται για γελοίο πόρισμα εκ μέρους της ομάδας εργασίας και το απορρίπτουμε», είχε δηλώσει ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα