«ΑγγίΖΩ την Υγεία 2018»

«ΑγγίΖΩ την Υγεία 2018»

Μαθητές Λυκείου γνωρίζουν των Τομέα Υγείας σε Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μέσα στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Σύνδεσμο Χημικών και τον Σύνδεσμο Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνει τη δεύτερη κατά σειρά χρονιά ημερίδα με θέμα «ΑγγίΖΩ την Υγεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, μεταξύ 09:30π.μ. και 2:30μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές της Α’,

Β’ και Γ’ Λυκείου, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις επιστήμες ζωής και υγείας, όπως Βιολογία του Ανθρώπου, Διαιτολογία και Διατροφολογία, Επιστήμη του Αθλητισμού, Νοσηλευτική, Φαρμακευτική και Φυσικοθεραπεία.

Στόχος της φετινής ημερίδας είναι να ενθαρρύνει τους νέους να γνωρίσουν αυτές τις επιστήμες καλύτερα και να εξερευνήσουν μέσω εργαστηριακών ασκήσεων την πρακτική πλευρά της κάθε επιστήμης. Οι ενδιαφερόμενοι θα περάσουν μια μέρα στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του τμήματος. «Η πολυθεματική φύση του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για να γνωρίσει ο μελλοντικός φοιτητής των τομέα της Υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος, Δρ. Κυριάκος Φελέκκης.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ειδικά εργαστήρια, με θέματα όπως: «Η Φανταστική Πορεία της Ανακάλυψης των Φαρμάκων» (Πρόγραμμα Φαρμακευτικής), «Ταυτοποίηση Ομάδας Αίματος και Απομόνωση του DNA» (Πρόγραμμα Βιολογίας του Ανθρώπου), «Διατροφή, Υγεία, Ευεξία» (Πρόγραμμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας), «Πρώτες Βοήθειες στον Εξομοιωτή Ασθενών» (Πρόγραμμα Νοσηλευτικής), «Πρακτικές Αποκατάστασης στη Φυσικοθεραπεία» (Πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας), «Η Άσκηση ως Φάρμακο Προαγωγής της Υγείας: Από το Εργαστήριο στην Πράξη» (Πρόγραμμα Επιστήμης του Αθλητισμού). Στο δεύτερο μέρος, θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς-επιστήμονες του τμήματος. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα