Άνετα η Ρόμα

Με την Σπαλ να παίζει με 10 παίκτες από το 10', οι Τζαλορόσι δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να πάρουν το τρίποντο (3-1) με γκολ των Τζέκο, Στρούτμαν, Πελεγκρίνι.



Το ματς θα ήταν ούτως ή άλλως εύκολο για την Ρόμα, η οποία έπρεπε απλά να είναι σοβαρή. Από την στιγμή που η Σπαλ κλήθηκε να παίξει και 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Φελίπε, τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά απλά για τους Τζαλορόσι, οι οποίοι καθάρισαν από νωρίς και μπορούν πλέον να συγκεντρωθούν στο ματς με την Καραμπάχ, όπου καλούνται

να νικήσουν για να κλειδώσουν την πρόκριση στους "16" του Champions League. Παράλληλα, η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο παραμένει στην 4άδα της Serie A και συνεχίζει μια χαρά σε όλα τα μέτωπα.

Η πρώτη φάση του ματς ήταν στο 8' με το σουτ του Ούντερ που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να έρθει στο 11' η αποβολή του Φελίπε μετά την εξέταση του VAR. Η Σπαλ κατάφερε να κρατήσει το 0-0 μόνο για λίγα λεπτά ακόμη, αφού στο 19' ο Τζέκο γύρισε ωραία και έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα (1-0) μετά την ασίστ του Ελ Σαράουι, ο οποίος είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ. Ο «Φαραώ» στο 32', αν και ακάλυπτος για λίγο, πήρε την μπάλα μετά την απόκρουση του Γκομίς σε σουτ του Πελεγκρίνι και έκανε το τακουνάκι για τον Στρούτμαν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ (2-0).

Οι Ρωμαίοι μπήκαν ορεξάτοι και στο δεύτερο μέρος και έφτασαν στο 3-0 στο 53' με την κεφαλιά του Πελεγκρίνι (1ο γκολ και για αυτόν φέτος) μετά την σέντρα του Κολάροβ, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό το πέναλτι υπέρ της Σπαλ για κράτημα του Μανωλά στον Μόρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιβιάνι και σκόραρε με διπλή προσπάθεια (3-1), αφού ο Αλισον απέκρουσε αρχικά το αλα Πανένκα χτύπημα, για να αρχίσει στη συνέχεια τις αλλαγές ο Ντι Φραντσέσκο ξεκουράζοντας όσους έπρεπε. Και το ματς ολοκληρώθηκε με την Ρόμα να αγγίζει το 4ο γκολ τόσο με το φάουλ του Πελεγκρίνι στο 84' (απέκρουσε ο Γκομίες στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο) όσο και με την κοντινή προσπάθεια του Ζέρσον, δευτερόλεπτα μετά, στο δεύτερο δοκάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα