Αναβαθμίζεται με LED ο οδικός φωτισμός σε Άλωνα & Πολύστυπο

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αντικατάστασης 195 φωτιστικών στις κοινότητες Άλωνας και Πολύστυπου με νέα φωτιστικά τύπου LED. Oι εργασίες αντικατάστασης στις δύο κοινότητες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο κοινότητες ανάθεσαν στο Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών την καταμέτρηση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης του οδικού φωτισμού

τους, καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας και εμπειρογνωμοσύνης για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Με την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού με LED, αναμένονται μεγάλες εξοικονομήσεις ενέργειας στο φωτισμό για τις δύο Κοινότητες που αναμένεται να φθάσει το 44%, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών των δύο Κοινοτήτων στον οδικό φωτισμό, τη βελτίωση της ποιότητας του οδοφωτισμού αλλά ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο θεωρείται βέλτιστη πρακτική στην Ευρώπη για την εφαρμογή Πράσινης Δημόσιας Σύμβασης, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στον οδικό φωτισμό σε ολόκληρη την επικράτεια της κάθε τοπικής αρχής. Το έργο υποστηρίζεται τεχνικά και μέσω του προγράμματος GreenS (www.greensproject.eu) το οποίο προωθεί την υποστήριξη της εφαρμογής των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων μέσω της εφαρμογής καινοτόμων μεθοδολογιών και διαδικασιών, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα