Άναψαν τα αίματα στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ για τις εκτρώσεις

Έντονη αντιπαράθεση προέκυψε ανάμεσα στην Βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύη-Κούτρα Κουκουμά και στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Παύλο Μυλωνα με αφορμή το ζήτημα των εκτρώσεων.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» η κα Κουκουμά υποστήριξε το δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα «ταμπού» το οποίο δεν συζητείται, λέγοντας ότι από το 2015 υπάρχει πρόταση νόμου ενώπιον της Βουλής, αλλά δεν έχει έρθει ενώπιον της Ολομέλειας καθώς αυτό είναι στην

διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε προέδρου της επιτροπής.

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να δοθεί η δυνατότητα σε γυναίκα που επιλέγει να προχωρήσει σε έκτρωση, σύμφωνα με όσα προβλέπει η επιστήμη.

Όσον αφορά στο επιχείρημα του «φόνου», η κα Κουκουμά απάντησε ότι καμιά γυναίκα δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ελαφρά την καρδία, κι εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλού λόγοι για προστατευτούν οι γυναίκες που περιέρχονται σε τέτοια θέση.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς, αφού διευκρίνισε ότι δεν κατακρίνει κανέναν για τις επιλογές του, τάχθηκε κατά των εκτρώσεων, καθώς όπως είπε πέρα από το δικαίωμα της γυναίκας, θα πρέπει να προστατευτεί και το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή.

«Πού είναι οι υποκριτές που βγαίνουν στα παράθυρα και φωνάζουν για το δικαίωμα των ζώων –και καλά κάνουν; Αυτού του μικρού εμβρύου τη ζωή ποιος θα υπερασπιστεί;», είπε και υπογράμμισε ότι εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα