Τραμπ: Ενδεχόμενο να θέσει θέμα για άδεια λειτουργίας NBC

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε να νοηθεί ότι μπορεί να θέσει θέμα για την άδεια λειτουργίας του τηλεοπτικού δικτύου NBC και άλλων ειδησεογραφικών τηλεοπτικών δικτύων την Τετάρτη, μετά από δημοσιεύματα ότι ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών του τον είχε αποκαλέσει «ηλίθιο» μετά από συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί για τα πυρηνικά όπλα που κατέχει η χώρα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters,

σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τραμπ, έγραψε ότι «με όλα τα Ψεύτικα Νέα που βγαίνουν από το NBC και τα Δίκτυα, ποιο σημείο θα ήταν κατάλληλο για να αμφισβητηθεί η Άδεια τους; Είναι κακό για τη χώρα!».

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει τον όρο «ψεύτικα νέα» για να ρίξουν σκιές σε δημοσιεύματα που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του, συχνά χωρίς να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την θέση τους ότι τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθινά.

Ωστόσο, οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης των αδειών των εταιρειών ΜΜΕ πιθανόν να αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών δεν αδειοδοτεί τηλεοπτικά δίκτυα αλλά εκδίδει άδειες σε συγκεκριμένους σταθμούς οι οποίες ανανεώνονται κλιμακωτά σε περιόδους οκτώ χρόνων.

H Comcast Corp, στην οποία ανήκει η NBC Universal, έχει στο δυναμικό της 11 σταθμούς, περιλαμβανομένων στη Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Ντάλας και Σικάγο.

Εκπρόσωπος Τύπου της Comcast παρέπεμψε στην NBC, η οποία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα την Τετάρτη. Εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Έιτζιτ Πάι επίσης δεν ανταποκρίθηκε με σχόλιο άμεσα.

Η ABC, η οποία ανήκει στην Walt Disney Co, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Εντι Μαρκι έγραψε στον κ. Πάι την Τετάρτη ζητώντας όπως «αντισταθεί σε οποιεσδήποτε εκκλήσεις του Προέδρου Τραμπ για να προκαλέσει κακό στα ΜΜΕ και να παραβιάσει την Πρώτη Τροποποίηση». Αναφορά στην συνταγματική εγγύηση για την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του Τύπου.

«Είναι ακατάλληλο για τον Πρόεδρο να προτείνει αμφισβήτηση των αδειών των τηλεοπτικών δικτύων γιατί διαφωνεί με την κάλυψή τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα