Άναψαν τα αίματα στην Βουλή: Κουλίας με Χαραλαμπίδου

Άναψαν και πάλι τα αίματα στην Βουλή. Αυτή την φορά διασταύρωσαν τα ξίφη τους Ζαχαρίας Κουλίας και Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατά την διάρκεια συζήτησης για τη λειτουργία του Κεντρικού Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών και τον τρόπο καθορισμού του ύψους των ενοικίων.

Αφορμή στάθηκε μεταξύ άλλων η απουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκου Μιχαηλίδη, με την Ειρήνη

Χαραλαμπίδου να ζητεί αναβολή της συζήτησης και τον Ζαχαρία Κουλία να διαφωνεί.

Αποτέλεσμα να διακοπή για μερικά λεπτά η συνεδρία, να αποχωρεί ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και να διεξάγεται ψηφοφορία αν θα συνεχιστεί η όχι η συζήτηση. Ένας παρόντας Βουλευτής του ΔΗΣΥ και δυο του ΑΚΕΛ τάχθηκαν υπερ της αναβολής, και δυο του ΔΗΚΟ, ένας της Συμμαχίας Πολιτών και ένας των Οικολόγων κατά.

Τελικά η συνεδρία επανήρχισε με την επιστροφή του Γενικού Ελεγκτή. Κατά την παρουσία της έκθεσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη αποκαλύφθηκαν πράγματα και θάματα για ενοίκια που πληρώνει το κράτος. Καταγγέλθηκαν φωτογραφικές προσφορές και καταβολή εξωφρενικά υψηλών ενοικίων που ανέρχονται στα 23 περίπου εκ. το χρόνο.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή επισημαίνεται ότι:

- Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε προσφορές για γραφεία τα οποία θα έπρεπε να είναι απόστασης 3 χιλιομέτρων από το Προεδρικό Μέγαρο, να κτίστηκαν μετά το 2000 και να διαθέτουν 84 θέσεις στάθμευσης. Υποβλήθηκαν δυο προσφορές. Η πρώτη απορρίφθηκε γιατί το κτήριο ήταν πριν από το 2000.

Ωστόσο υπογράφηκε σύμβαση για γραφεία με 54 θέσεις στάθμευσης, δηλαδή εκτός προσφορών, με την εκ των υστέρων υποδείξει ότι ήταν χωρίς δεσμευτικούς όρους. Στο έγγραφο της συμφωνίας, υπήρχε υπογραφή χωρίς όνομα και έγγραφο εξουσιοδότησης από την εταιρεία.

-Σε γραφειακό συγκρότημα στην Λακατάμια, ενοικιάστηκαν κάποιοι όροφοι με ενοίκιο 11 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για το τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ για άλλους ορόφους για την Πολιτική Άμυνα, το ενοίκιο ανέρχεται στα 5.49 ευρώ το τετραγωνικό. Το κτήριο δεν έχει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

- Το κτηματολόγιο σήμερα στεγάζεται σε τρία κτήρια με ενοίκιο 6 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ζητά ενοικίαση νέων γραφείων επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με ενοίκιο 13,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, επικαλούμενο ότι τα υφιστάμενα κτήρια είναι επικίνδυνα λόγω στατικών προβλημάτων και είναι γεμάτα ποντικούς.

Η Επιτροπή Ελέγχου κάλεσε τον αρμόδιο φορέα να στείλει άμεσα όλες τις συμφωνίες, στο Τμήμα Φορολογίας, για να διαπιστωθεί αν οι ενοικιαστές έχουν φορολογικούς φακέλους και πληρώνουν τους φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα