Δείτε τι λέει σε όσους θα έρθουν στην Κύπρο το Ρωσικό ΥΠΕΞ

Οδηγό συμπεριφοράς για τους Ρώσους τουρίστες σε χώρες του εξωτερικού, εξέδωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. Στις χώρες που περιλαμβάνει ο οδηγός, συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, με συγκεκριμένες αναφορές για το νησί μας.

Προτρέπει τους Ρώσους επισκέπτες να μην αναφέρουν οτιδήποτε αφορά την Τουρκία, καθώς οι πληγές των Κυπρίων είναι ακόμα νωπές σε σχέση με την τουρκική εισβολή του 1974. Εντύπωση προκαλεί, ότι το ρωσικό ΥΠΕΞ

παροτρύνει τους τουρίστες, να προσέχουν ακόμα και το πως θα ζητήσουν τον τοπικό καφέ, τονίζοντας ότι όσο είσαι στην Κύπρο θα πρέπει να ζητάς Κυπριακό καφέ και όχι Τουρκικό καφέ, όπως συνηθίζουν να τον παραγγέλνουν στη Ρωσία.

Επισημαίνει ότι το βόρειο μέρος του νησιού δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αναφερθεί ως Τουρκία ή τουρκικό μέρος, καθώς η σωστή ορολογία είναι "κατεχόμενο από την Τουρκία κομμάτι" και η γραμμή που χωρίζει τις δυο πλευρές, δεν ονομάζεται "σύνορο", αλλά νεκρή ζώνη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στο ότι αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν τη ρωσική γλώσσα στο νησί, καθώς υπάρχουν πολλά άτομα που εργάζονται στο νησί που είναι είτε Ελληνοπόντιοι είτε κάτοικοι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα