Ανάμεσα στις 5 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο η Κύπρος

Ανάμεσα στις 5 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο για το 2015, για να απολαύσει κανείς τις καλοκαιρινές διακοπές του, συγκαταλέγεται η Κύπρος. Αυτό καταδεικνύει έρευνα, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Value penguin.

Ανάμεσα στα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψη για την εξαγωγή των συμπερασμάτων της έρευνας, είναι ο πληθυσμός της κάθε χώρας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το προσδόκιμο ζωής, ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων, η ποιότητα των υδατικών πόρων και φυσικά οι κλοπές, οι απαγωγές και η διακίνηση ναρκωτικών

ουσιών.

Στην έρευνα, επισημαίνεται ότι η Κύπρος, αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο νησί. Οι κατηγορίες που την κατέταξαν στην 5η θέση, ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου είναι η 21η θέση στην οποία κατετάγει σε ότι αφορά την αστυνόμευση, με 466 αστυνομικόύς να αντιστοιχούν σε 100 χιλιάδες ανθρώπους αλλά και οι κλοπές, όπου κατετάγει 22η καθώς στα 100.000 άτομα αντιστοιχούν μόλις 111.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της έρευνας, πρώτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ελβετία η οποία κατ' αναλογία πληθυσμού, αριθμεί μόλις 7 βίαια εγκλήματα ανα 100 χιλιάδες ανθρώπους. Συνολικό σκορ ασφαλείας 37.

Ακολουθούν, η Σιγκαπούρη, με 15 εγκλήματα ανά 100 χιλιάδες ανθρώπους, και σκορ ασφαλείας 42, η Ισπανία με 37 εγκλήματα και σκορ ασφαλείας 43, η Ιαπωνία με 51 εγκλήματα και σκορ ασφαλείας 51 και 5η η Κύπρος, στην οποία με πληθυσμό 1 εκ. 153 χιλιάδες, αντιστοιχούν 16 επιθέσεις ανα 100 χιλιάδες ανθρώπους και σκορ ασφαλείας 63.

Τονίζεται επίσης, ότι, αν και η Κύπρος είναι μοιρασμένη στα 2 από το 1974 μέχρι και σήμερα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ως προς την κατεύθυνση της επανένωσης.

Στην έρευνα, συμμετέχουν 107 από τις 195 περίπου χώρες, για τις οποίες συλλέχθησαν αξιόπιστα δεδομένα, τα οποία ωστόσο κατάφεραν να διχάσουν μερίδα αναγνωστών, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα σύμφωνοι με τα συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα