"Τα μαζεύει" το Μαξίμου για τη δήλωση Τσίπρα στην Άγκυρα

«Ενοχλημένο» δηλώνει το Μαξίμου αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν την κυπριακή κυβέρνηση να έχει ενοχληθεί από τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Άγκυρα για το κατά πόσο η Αθήνα είναι θετική στο άνοιγμα δύο κεφαλαίων που μπλοκάρει η Λευκωσία στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαμηνύουν ότι η απάντηση του πρωθυπουγού δεν συμπεριελήφθη στο τελικό Δελτίο Τύπου λόγω τεχνικού λάθους από την ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα.

Στα δε περί ενόχλησης της Λευκωσίας από εμφανιζόμενες ως «εθνικές υποχωρήσεις στο άνοιγμα κεφαλαίων» από Τσίπρα, παραπέμπουν «όσους προσπαθούν να ανακαλύψουν “δυσαρέσκεια” εκ μέρους της Κύπρου για τις θέσεις που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στην Άγκυρα», σε δηλώσεις του Κύπριου εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη:

"Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση, δεν υπάρχει θέμα παρερμηνείας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για άνοιγμα Κεφαλαίων και ότι αν υπάρχει θέληση μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα Κεφάλαια ή τα όποια Κεφάλαια. Είναι αυτό που λέμε και εμείς ότι, στην Τουρκία εναπόκειται αν υπάρχει θέληση να προχωρήσουν τα Κεφάλαια αυτά.»

Και επισημαίνει ακολούθως το άτυπο σημείωμα από το Μαξίμου ότι «αγγίζει τα όρια της γελοιότητας ο ισχυρισμός ότι επιδιώκεται εκ των υστέρων παραποίηση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, ισχυρισμός που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα τεχνικό λάθος στην απομαγνητοφώνηση, που έγινε από την ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα