Περιθώριο στις τράπεζες μέχρι 10/12 δίδει η Βουλή

Μετριασμό των ζημιών των δανειοληπτών που συνήψαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ζητούν επιτακτικά τα κόμματα από τις τράπεζες, δίδοντας τους περιθώριο μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να προσκομίσουν στη Βουλή προτάσεις προς αναδιάρθρωση των συγκεκριμένων δανείων.

Η εκπρόσωπος της κεντρικής Τράπεζας

Έλενα Γρηγοριάδου υπέδειξε στην επιτροπή Οικονομικών τη δυσκολία στο να υπάρχει ενιαία ρύθμιση του ζητήματος από τις τράπεζες. Οι τράπεζες ωστόσο συμφώνησαν να καταρτίσουν βελτιωμένα σχέδια προς όφελος των δανειοληπτών, λαμβανομένων υπόψη, του οφέλους τους, την επιτοκιακή διαφορά, του ύψους του δανείου και της ημερομηνίας σύναψης του δανείου. Σε περίπτωση εξόφλησης σημείωσε, θα πρέπει να προσφέρονται πιο ευνοϊκοί όροι.

Εκπρόσωπος του συνδέσμου τραπεζών, διαβεβαίωσε ότι θα υποβληθούν σχέδια με ευνοϊκότερους όρους, ενώ ανά τρίμηνο θα ενημερώνεται η Κεντρική Τράπεζα. Αν οι τράπεζες αθετήσουν την υπόσχεση τους, τα κόμματα είναι αποφασισμένα για νομοθετική ρύθμιση, με το ΑΚΕΛ να ετοιμάζει ήδη πρόταση νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, η ζημιά που έχουν υποστεί οι δανειολήπτες σε Ελβετικό Φράγκο, υπολογίζεται στο 25% μέχρι 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα