"Όλα ή τίποτα" διεμήνυσε ο Μποζκίρ σε τουρκική εφημερίδα

Σε νέες δηλώσεις του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Daily Sabah, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε, Volkan Bozkir, είπε ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί την μερική υιοθέτηση της πρότασης που κατέθεσαν στη Σύνοδο Κορυφής.

Πρόσθεσε δε, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η Τουρκία θα συνεχίσει με τους όρους που συμφωνήθηκαν στις 29 Νοέμβρη 2015.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα, την παραμονή της παρουσίας της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής, ο Bozkir είπε, ότι η πρόταση

που έκανε η Τουρκία στην ΕΕ έχει ως στόχο να τερματίσει την παράνομη ροή της μετανάστευσης στην Ευρώπη και να καταστεί η μετανάστευση ελεγχόμενη διαδικασία. Αυτό όμως όπως τόνισε, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο αν η Ε.Ε αποδεχτεί όλους τους όρους της Τουρκίας. "Προτείναμε την προσφορά μας ως πακέτο στην Ε.Ε, στις 7 Μαρτίου. Σε προηγούμενες συναντήσεις μας (με τους ηγέτες της ΕΕ) έχουμε ήδη καταστήσει σαφές, ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να επιτευχθεί, μόνο εάν όλοι οι όροι γίνουν αποδεκτοί από την Ε.Ε. Σε περίπτωση μερικής αποδοχής της συμφωνία η Τουρκία θα συνεχίσει με τους όρους της προηγούμενης συμφωνίας η οποία επετεύχθη στις 29 Νοέμβρη ", δήλωσε ο Bozkir την Πέμπτη.

Ο Bozkir δήλωσε ότι η Τουρκική πλευρά πάει στις Βρυξέλες, έτοιμη για σκληρή και πολύωρη διαπραγμάτευση. «Οι διαπραγματεύσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι νωρίς το Σάββατο» όπως δήλωσε . Η συμφωνία είπε ο Bozkir θα εξαρτηθεί από την αποδοχή ή όχι των όρων της Τουρκίας που δόθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Bozkir στις δηλώσεις του επέκρινε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη, για την πρόθεση του, να μπλοκάρει την πρόοδο της Τουρκίας σε σχέση με την ένταξη της στην Ε.Ε αν η Τουρκία δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Θεωρεί όπως είπε, ότι οι θέσεις Αναστασιάδη είναι αποτέλεσμα πιέσεων από το εσωτερικό μέτωπο εντός Κύπρου.

Ο Bozkir επανέλαβε ακόμα μια φορά, ότι είναι εκτός συζήτησης για την Τουρκία, οποιεσδήποτε παραχωρήσεις, όπως το άνοιγμα λιμανιών της Τουρκίας σε πλοία που φέρουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενες του δηλώσεις ο Bozkir μίλησε για καπρίτσια της Κύπρου αλλά και για εκβιασμό της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα