"Κατόρθωμα, πετύχαμε κάτι που δεν το θέσαμε από την αρχή"

Μεγάλος ο ενθουσιασμός στις τάξεις της Ομόνοιας στο τμήμα πετόσφαιρας μετά την κατάκτηση του πρώτου τρεμπλ στην ιστορία του σωματείου. "Ήταν μεγάλο κατόρθωμα", δήλωσαν στην συνέντευξη τους στο Sigmalive Sports ο προπονητής της ομάδας Σάββας Σάββα και ο πετοσφαιριστής Αχιλλέας Πετρακίδης. Πώς ξεκίνησε αυτή η μεγάλη προσπάθεια, για πόσα χρόνια θα μείνουν στην ομάδα; Δείτε τι απαντήσεις μας έδωσαν αλλά και τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα για να καταφέρει αυτό

το επίτευγμα...

Συνέντευξη στην Άντρια Χήρα

Πρώτο τρεμπλ στην ιστορία της πετοσφαιρικής Ομόνοιας… Μεγάλο κατόρθωμα, πως σας βρίσκουν οι επόμενες μέρες;

Σάββας Σάββα: Ήταν μία ονειρική χρονιά για εμάς, ήταν κάτι που θεωρούσαμε πολύ δύσκολο να γίνει και με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε όντως να κατακτήσουμε το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία του σωματείου μας. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα, θεωρώ ότι έχουμε τις βάσεις να το πετύχουμε και τη νέα σεζόν.

Αχιλλέας Πετρακίδης: Είναι πρωτόγνωρα συναισθήματα για εμάς, οι περισσότεροι πετοσφαιριστές είναι παιδιά δικά της Ομόνοιας που αγωνιζόμασταν πάντα στην ομάδα και δεν είχαν κατακτήσει πρωτάθλημα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που αγωνίστηκαν και σε άλλες ομάδες και κατέκτησαν μάξιμουμ ένα πρωτάθλημα, είναι κάτι όμως ενθουσιώδες να κατακτάς πρωτάθλημα με τη δική σου ομάδα στην οποία αγωνίζεσαι που μικρός.

Ήταν μία ονειρική χρονιά… Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές και μένατε αήττητοι το πιστεύατε όλο και πιο πολύ;

Σ.Σ: Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές περνούσαν και τα δύσκολα παιχνίδια και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήρθε και ένας στόχος που δεν το θέσαμε από την αρχή, το να κρατήσουμε το αήττητο.

Α.Π: Ο προπονητής μας έλεγε ότι παιχνίδι με παιχνίδι έπρεπε να το βλέπαμε ξεχωριστά και να κυνηγούμε τη νίκη. Πέρασε η σεζόν κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια και μετά το βάλαμε σαν στόχο.

Το κίνητρο του αήττητου σας κρατούσε σε εγρήγορση;

Α.Π: Όταν κατακτήσαμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν χαλαρώσαμε, είπαμε να κερδίσουμε μέχρι τέλους.

Είναι εύκολο να μας κάνετε μία αναδρομή από την αρχή της σεζόν μέχρι σήμερα… Τις τυχόν δυσκολίες που συναντήσατε και όλα όσα αντιμετωπίζει μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει…

Σ.Σ: Όλα ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια όταν χάσαμε το πρωτάθλημα στον πόντο και στον τελικό κυπέλλου με 3-2 από την Ανόρθωση. Μετά ξεκινήσαμε ένα πιο σωστό προγραμματισμό, ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα, δεν καταφέραμε πέρσι να πάρουμε το κύπελλο. Φέτος κάναμε ένα πολύ καλό προγραμματισμό, είδαμε που υπερτερούσαμε, φέραμε παίκτες πρωτοκλασσάτους, δημιουργώντας ένα πιο δυνατό σύνολο. Για εμάς ήταν κλειδί το τρίτο παιχνίδι με την Ανόρθωση, όταν το γυρίσαμε. Μετά από αυτό το μας ανέβηκε η αυτοπεποίθηση μας, μετά νικήσαμε και την ΑΕΚ που ήταν από τους δύσκολους αντιπάλους και μετά βήμα-βήμα προετοιμαζόμασταν και φτάσαμε μέχρι τέλους που πανηγυρίσαμε και το κύπελλο.

Α.Π: Η προσπάθεια δεν ξεκίνησε τώρα αλλά εδώ και τρία χρόνια. Δεν με ξαφνιάζει η πορεία της ομάδας, η Ομόνοια από Κύπριους πετοσφαιριστές δεν είχε να ζηλέψει κάτι, όμως λόγω του οικονομικού του σωματείου δεν μπορέσαμε να ενισχυθούμε. Το παλεύαμε μόνοι μας με όλες τις αντίξοες συνθήκες. Ενώ ενισχυθήκαμε οικονομικά από το σωματείο, άλλαξε η διοίκηση, βρήκαμε χορηγούς και καταφέραμε να ενισχυθούμε με ξένους.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται να έχει μία ομάδα για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού;

Σ.Σ: Στο χτίσιμο της ομάδας πρέπει να δεις από την αρχή τι χρειάζεσαι. Η σωστή οργάνωση, το γήπεδο και τα κατάλληλα εφόδια. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ειδικά στο «Ελευθερία». Γίνονται συναυλίες-αγώνες και αναγκάζεσαι να βγεις από το γήπεδο και να ψάχνεις χώρο για προπόνηση.

Πιστεύετε ότι η Ομόνοια φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστική όσον αφορά και την ποιότητα που υπήρχε στην ομάδα ή απλά οι αντίπαλοι ήταν χαμηλότερου επιπέδου;

Α.Π: Εμείς είχαμε το βασικό κορμό, οι άλλες ομάδες αποδυναμωθήκαν λόγω οικονομικού και σε Κύπριους και σε ξένους, σε αντίθεσή με εμάς που κρατήσαμε τους βασικούς. Οι ξένοι στην ομάδα είναι εδώ και δύο χρόνια κι’ αυτό είναι και το κλειδί.

Η ομάδα που σας δυσκόλεψε περισσότερο φέτος;

Σ.Σ: Η Ανόρθωση σε αυτό το ματς της 3ης αγωνιστικής.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος η αφιέρωση του τίτλου έγινε στον Πάνο Ηρακλέους… Πες μας γι’ αυτό… Θ’ αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα;

Σ.Σ: Μιλήσαμε με τον Πάνο, θα έχουμε ξανά συνάντηση μαζί του. Ο Πάνος είναι η ιστορία αυτής της ομάδας και πρέπει να μείνει κοντά μας.

Περί συμβολαίου τι ισχύει; Για πόσα χρόνια ακόμη θα σε βλέπουμε στην Ομόνοια;

Σ.Σ: Τώρα που η ομάδα είναι στα πάνω της από εβδομάδας θα ξεκινήσουμε και τις διαπραγματεύσεις. Πολύ δύσκολα θα φύγουμε από την ομάδα.

Ποιοι θα είναι οι στόχοι της νέας σεζόν;

Σ.Σ: Οι ίδιοι με φέτος κι αν γίνεται να διατηρήσουμε το αήττητο. Οι 50 συνεχόμενες νίκες τη δεκαετία του ’80 το διατηρεί η Ανόρθωση.

Περί προγραμματισμού έχουν γίνει οι πρώτες σκέψεις και οι πρώτες συζητήσεις με την Επιτροπή Πετόσφαιρας; Θα μείνουν οι ξένοι στο ρόστερ της ομάδας;

Σ.Σ: Δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό για την ώρα, όμως θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουμε τους Κύπριους και τη βάση και για τους ξένους θα δούμε, τι θέλουν και τι θέλει η ομάδα και θα αποφασίσουμε.

Α.Π: Η σχέση των Κύπριων με τους ξένους είναι πολύ καλή και αυτό είναι και το κλειδί πιστεύω. Κάποιοι εδώ είναι 2 και άλλοι 3 χρόνια, είμαστε φίλοι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

Πρώτη κυπριακή ομάδα που θα αγωνιστεί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος είναι ο στόχος σε αυτή τη κορυφαία διοργάνωση;

Σ.Σ: Ναι είναι η μόνη ομάδα που το καταφέρνει αυτό. Φέτος είναι διαφορετικά παίζεις προκριματικά και μετά, είμαι ενήμερος. Θα είναι μεγάλη εμπειρία και θέλω να το ζήσουμε.

Ένα σχόλιο για τη φετινή παρουσία-απουσία του κόσμου από το γήπεδο:

Α.Π: Η Ομόνοια είναι από τις λαοφιρέστερες ομάδες, είναι κρίμα να αγωνίζεται χωρίς τον κόσμο της, αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων από το σωματείο απομακρύνθηκαν. Τους ευχαριστούμε που μας στήριξαν στον τελικό κυπέλλου, ελπίζω να είναι δίπλα μας και τη νέα χρόνια και να λυθούν οι όποιες διαφορές έχουν με το σωματείο. Αξίζει στην Ομόνοια να είναι δίπλα της ο κόσμος.

Σ.Σ: Τα προβλήματα που υπήρχαν με τον κόσμο και τη διοίκηση, επηρέασαν. Στον τελικό ο κόσμος ανταποκρίθηκε και μας στήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα