"Καλπάζουν" οι τιμές των καυσίμων στην Κυπριακή αγορά

Δέκα σεντ αύξηση ανά λίτρο, σημειώθηκε τις τελευταίες δέκα ημέρες στα καύσιμα.

Οι τιμές, είναι απόλυτα δικαιολογημένες, τόνισε ο Αναπληρωτης Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών του Υπ. Εμπορίου, Χαράλαμπος Ρούσος , στην εκπομπή του Σιγμα "Μεσημέρι και Κάτι", καθώς όπως υποστηρίζει οι Κυπριακές αγορές "βαδίζουν" στα χνάρια των διεθνών.

Υπογράμμισε δε, πως υποχρέωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών, είναι να παρακολουθεί τις τιμές επί καθημερινής βάσεως και να ενημερώνει τον Υπουργό σχετικά με τις υπάρχουσες

τιμές.

Τη δυσαρέσκειά του για την υπερβολική αύξηση των τιμών καυσίμων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λουκάς Αριστοδήμου. Επεσήμανε ότι εάν υπάρξει 10% μείωση στον φόρο κατανάλωσης, τότε θα μειωθεί έξι σεντ η τιμή των καυσίμων γεγονός που οφελεί τις τσέπες των καταναλωτών.

Έστρεψε τα πυρά προς τον κ. Ρούσο, κατηγορώντας τον, πως οι μελέτες, που αναφέρει, ότι διενεργήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, δεν απέδωσαν καρπούς. "Η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, μόνο έρευνες κάνει, χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα που να τιμωρούν αυτούς που έχουν το καρτέλ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αριστοδήμου.

Καταλήγοντας, ο κ. Αριστοδήμου, ανέφερε ότι η πολιτική του κράτους δεν βοηθάει καθόλου τους καταναλωτές και καλεί την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, να εντείνει τις έρευνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα