Ύμνο για τη Λευκωσία έγραψαν μαθητές Δημοτικού

Το τραγούδι με θέμα «Λευκωσία Αγαπημένη», σε στίχους που έγραψαν παιδιά, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού σε πρώτη εκτέλεση ζωντανά με συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Μείζονος Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, τη μουσική επένδυση των στίχων επιμελήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Ευθύβουλος Θεοχάρους και το τραγούδι ερμήνευσε η Έλενα Παπαπαναγιώτου.

Την εκδήλωση

που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη Αμμοχώστου και που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, προβολές, θεατρική και μουσική παράσταση και διαδραστικό παιγνίδι, χαιρέτισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Λεώνη Ορφανίδου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Σχολική Εφορία Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας.

Στη συνέχεια κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου παρουσίασε με ένα βιολί, ένα κοντραμπάσο και ένα αφηγητή τρεις πρωτότυπες μουσικές με θέμα: «Ένας ήχος που χάθηκε, ένας ταύρος, ένας λαγός και μια χελώνα».

Παράλληλα, ο Δήμος Λευκωσίας διοργάνωσε και άλλες εκδηλώσεις με θέμα: «Ανακαλύπτω και Δημιουργώ για την Πόλη μου», οι οποίες περιελάμβαναν δωρεάν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Μουσεία και Πολιτιστικούς χώρους με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία, τα ήθη, παραδόσεις και γενικά τον πολιτισμό της Λευκωσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα