"Επιχειρήσεις" ενημέρωσης για το ναυάγιο στο Crans-Montana

Εντείνει τις επιχειρήσεις ενημέρωσης του διεθνούς παράγοντα για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά η κυβέρνηση.

Αφενός εκφράζεται η απογοήτευση για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης για την Κύπρο και η ετοιμότητα της Δημοκρατίας για έναρξη νέου κύκλου διαπραγμάτευσης και αφετέρου τονίζεται η αδιάλλακτη τουρκική στάση σε ασφάλεια και εγγυήσεις.

- Τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

- Εντός των ημερών

ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο Έσπεν Μπαρθ Έϊντε, επίσης για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Στο κυπριακό αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

λύση η δίκαιη για την ενιαία Κύπρο, ισότιμο μέλος της ΕΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, αλλά βεβαίως με πλήρη ισονομία, ισοτιμία και ανοικτή δημοκρατική διαδικασία για τους λαούς της και εν τέλει ιστορικά για το λαό της" ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης συζήτησαν και για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στον Κραν Μοντανά στην Ελβετία που κατέληξε σε ναυάγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο, σε μια συνεδρίαση, που θα γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στη Λευκωσία και θα παραστεί σε νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

"Ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο για μια πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση που μας έκανε για τα τεκταινόμενα και για ό,τι υπήρξε, εν πάση περιπτώσει, στην τελευταία διαπραγμάτευση στην Ελβετία, όπως και για τις προοπτικές που υπάρχουν για αυτό το κρίσιμο ζήτημα" σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ελλήνων.

Εξέφρασε, την ίδια ώρα, την ελπίδα η εδώ παρουσία να πρόσθεσε ένα λιθαράκι, κατά την έκφρασή του, στην οπτική για το μέλλον και τον τρόπο επίλυσης του κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα