Με ξεσπάσματα η ΑΕΚ, 3-1 την Μπάνικ Οστράβα

Η ΑΕΚ κέρδισε με σκορ 3-1 την Μπάνικ Οστράβα στο "Pilkarski Stadium", έχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση. Ξεχώρισαν οι Μάνταλος, Μπακάκης, Λόπες και οι Γιακουμάκης - Χριστοδουλόπουλος στο δεύτερο μέρος.



Το τρίτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους έδωσε η ΑΕΚ κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα το απόγευμα της Παρασκευής (14/7) και λίγες ώρες αφού είχε μάθει ότι η ΤΣΣΚΑ

Μόσχας είναι η αντίπαλος της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε κάμποσα πράγματα κόντρα στους Τσέχους, έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του, ωστόσο είχε τις ενστάσεις του για ορισμένα κομμάτια της ανασταλτικής λειτουργίας. Ο Τζανετόπουλος πήρε φανέλα βασικού για τρίτο σερί φιλικό, για πρώτη φορά ξεκίνησε στην ενδεκάδα ο Μπακάκης.

Ο Ράντμιν Κούτσερα παρέταξε την Μπάνικ Οστράβα σε διάταξη 4-1-4-1 και ήταν ξεκάθαρο ότι πρωταρχικό του μέλημα ήταν η συμπαγής αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του και δευτερευόντως η εκμετάλλευση των χώρων στην αντεπίθεση.

Με μπροστάρη τον Μάνταλο και διακριθέντες τους Λόπες, Μπακάκη, Γιακουμάκη και Χριστοδουλόπουλο, η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-1 στο Pilkarski Stadium του Κίελτσε, έχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση.

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ζητώντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα και γρήγορη μετάβαση σε συνθήκες άμυνας όταν χανόταν η κατοχή.

Ο Ισπανός τεχνικός εκνευρίστηκε από τον τρόπο που βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του, όταν στο 15' οι Τσέχοι βγήκαν στην κόντρα και χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα... εμπόδια, έφτασαν στο γκολ με δεξί σουτ του Σασίνκα μέσα από την περιοχή.

Κακή η λειτουργία της ΑΕΚ στη φάση, με τον Χιμένεθ να τα ψέλνει στους παίκτες του δικαιολογημένα. Αν κάτι δούλευε άριστα για τους "κιτρινόμαυρους" από το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν η αριστερή πτέρυγα. Μάνταλος και Λόπες είχαν άριστη συνεργασία και από μια τέτοια ήρθε η ισοφάριση, δύο μόλις λεπτά μετά το 1-0.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος πέρασε άψογα στον Πορτογάλο μπακ, που πάτησε περιοχή και με άπιαστο αριστερό σουτ έφερε το ματς στα ίσια στο 17'!

Ποιοτικά η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από την αντίπαλο της, ωστόσο της έλειπε η αποτελεσματικότητα και η ισορροπία. Ο Μπακάκης από δεξιά ήταν πολύ δραστήριος, όμως ο Τρίστασον έμοιαζε ακόμη εκτός ρυθμού και δεν ακολουθούσε στα ίδια στάνταρ.

Στο 32' σε φάση - καρμπόν με το 1-1 και τους ίδιους πρωταγωνιστές, η ΑΕΚ λίγο έλειψε να προηγηθεί αλλά αυτή τη φορά ο Λόπες αστόχησε. Τρίστασον και Κλωναρίδης συνεργάστηκαν στο 36', ο δεύτερος έκανε το σουτ στην κίνηση εντός περιοχής αλλά απέτυχε να σκοράρει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Λιβάγια είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα εκτελώντας πέναλτι, ωστόσο πήγε πολύ χαλαρά στην μπάλα και νικήθηκε από τον Σουστρ.

Ο Μάνταλος ήταν αυτός που έδωσε τελικά τη λύση σκοράροντας στο 41', βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ (Ράντμιν Κούτσερα): Σουστρ, Σους, Ζαποτότσνι, Σασίνκα, Χρούμπι, Αλαβέδο, Μπρέντα, Στάνα, Γιακούμποβ, Πόζναρ, Χλίνκα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας (46' Τσιντώντας), Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Τσιγκρίνσκι), Λόπες (58' Γιανούτσος) Αϊντάρεβιτς (46' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (78' Μπάμπης), Κλωναρίδης (58' Γιακουμάκης), Μάνταλος (69' Αντωνίου), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια (65' Αλμέιδα).

Keywords
Τυχαία Θέματα