Άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ απαιτούν οι συνταξιούχοι στην Πάφο

Έξω από το Νοσοκομείο Πάφου βρέθηκαν την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Πάφου διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται γενικά στον τομέα της υγείας. Οι συνταξιούχοι απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει τους ερασιτεχνισμούς, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και χωρίς άλλη καθυστέρηση να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ, όπως έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους και εμπλεκόμενους φορείς. Διεκδικούν ένα καθολικό ΓΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Οι συνταξιούχοι απαίτησαν επίσης να ληφθούν

αποφάσεις για μείωση και εξάλειψη των λιστών αναμονής για να σταματήσει το απαράδεκτο και τραγικό φαινόμενο να φεύγουν από τη ζωή ηλικιωμένοι που περιμένουν στη λίστα αναμονής για μια εξέταση ή εγχείρηση.

Αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ παρέδωσε στον Γενικό Διευθυντή του Νοσοκομείου, κ. Σπύρο Γεωργίου, αντίγραφο υπομνήματος που παρέδωσε πρόσφατα η ΕΚΥΣΥ στον Υπουργό Υγείας με το οποίο η Οργάνωση παρουσιάζει τα σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των ηλικιωμένων μας. Παραδίδοντας το υπόμνημα στο Διευθυντή του νοσοκομείου, η αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ διευκρίνισε ότι η έντονη διαμαρτυρία των συνταξιούχων δεν στρέφεται ενάντια στους γιατρούς ή στο υπόλοιπο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αντίθετα, εκτιμούν τις ανυπέρβλητες προσπάθειες που κάνουν.

Η έντονη διαμαρτυρία των συνταξιούχων στρέφεται προς τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση από το γεγονός ότι αντί άμεσα να εφαρμόσει το ΓΕΣΥ, έχει κάνει συμφωνία με την Τρόικα για εφαρμογή του το 2018 αντί το 2015 που ήταν το χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή του όπως συμφώνησαν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι.

Οι συνταξιούχοι της Πάφου στη συνέχεια πραγματοποίησαν το Επαρχιακό τους Συνέδριο στο Οίκημα της ΠΕΟ Πάφου. Στο Συνέδριο έγινε εμπεριστατωμένη ομιλία από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με αποτέλεσμα να πληγεί το βιοτικό τους επίπεδο πέραν του 30% και λήφθηκαν αποφάσεις με στόχο την αντεπίθεση και επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές που έγιναν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΠΕΟ κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάφου, βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Χάρης Χαρή και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στο ψηφοδέλτιο της Πάφου Κώστας Δίπλαρος, Μάριος Ιγνατίου και Μάριος Χρίστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα