Άλωσε το Λονδίνο η Παρί Σεν Ζερμέν

Κέρδισε και στον επαναληπτικό με 2-1 την Τσέλσι. Στους 8 με διπλό και η Μπενφίκα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι και στο "Στάνφορντ Μπριτζ" και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Το 2-1 του πρώτου αγώνα έδινε ένα ελαφρύ προβάδισμα στην Παρί. Η Τσέλσι, γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3' με τον

Ντιέγκο Κόστα. Ο Ισπανός επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Κέβιν Τραπ με μία εξαιρετική επέμβαση αρνήθηκε το γκολ. Η ευκαιρία... αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για το γκολ. Τελικά, η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς στο 16ο λεπτό. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αμυντική γραμμή των "μπλε", έκανε την παράλληλη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής κι ο Ραμπιό με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η Τσέλσι, φανερά επηρεασμένη από το γρήγορο γκολ, αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, στο 27' μίλησε η κλάση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τον Τιάγκο Σίλβα και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τραπ για το 1-1.

Οι Λονδρέζοι αναθάρρησαν μετά την επίτευξη του γκολ και προσπάθησαν να φέρουν... τούμπα το ματς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού τα σουτ των Αζάρ (42') και Κόστα (45 +1') δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα και δεν απείλησαν με αξιώσεις τις αντίπαλες εστίες μέχρι το 60'. Σ' εκείνο το σημείο τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Κόστα έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Παρά την αποχώρηση του Ισπανού, οι "μπλε" έφθασαν μιαν "ανάσα" από το 2-1 στο 65', όμως ο Τραπ με διπλή εντυπωσιακή απόκρουση στα σουτ των Γουίλιαν και Αζάρ κράτησε το παιχνίδι στα επίπεδα του 1-1. Ό,τι δεν κατάφερε οι γηπεδούχοι, το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα ο Ιμπραΐμοβιτς. Ο Ντι Μαρία έβγαλε σέντρα "πάρε-βάλε" στον Σουηδό, ο οποίος προ κενής εστίας διαμόρφωσε το 2-1 και ουσιαστικά έβαλε τίτλους τέλους στην υπόθεση πρόκριση.

Με ανατροπή η Μπενφίκα
Η Ζενίτ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πήρε το προβάδισμα με τον Χουλκ (69') αλλά η Μπενφίκα με δύο γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε επική πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League! Η Μπενφίκα κατάφερε να φθάσει στο γκολ στο 85' με τον Νικολά Γκαϊτάν. Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την ψυχρολουσία των γηπεδούχων και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλίσκα με ωραίο σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα