Αλληλεγγύη:4 χρόνια ζητιανεύουν μισθούς υπαλλήλοι Παγκύπριας

Από το 2014 ζητιανεύουν τους μισθούς τους οι απολυμένοι της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών, αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλληλεγγύη, μετά το πέρας συνάντησης με αντιπροσωπεία των απολυμένων υπαλλήλων.

Αυτούσια η γραπτή ανακοίνωση

"Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, κ. Πόλυς Παλλήκαρος, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των απολυμένων εργαζομένων της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών.

Η αντιπροσωπεία περιέγραψε στον κ. Παλλήκαρο το γολγοθά που ανεβαίνουν 250 οικογένειες, οι οποίες εδώ και τρεισήμισι χρόνια ζητιανεύουν οφειλόμενους

μισθούς έξι μηνών από την Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών, η οποία έκλεισε εν μια νυκτί, χωρίς να ικανοποιήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά ούτε και το Ταμείο Προνοίας τους.

Επίσης, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Αλληλεγγύης, για τη σχετική υπέρ τους απόφαση από το Εργατικό δικαστήριο αλλά και για το Ταμείο Αφερεγγυότητας, το οποίο λόγω περιπλοκότητας στη νομοθεσία επίσης δεν τους αποζημίωσε.

Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία χρονίζει από το 2014, και για μια εταιρεία στην οποία για πολλά χρόνια μεγάλος μέτοχος της ήταν το κράτος.

Η Αλληλεγγύη θα θέσει το θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων ευθύς αμέσως, μετά το άνοιγμα της.

Δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση εξαγγέλλει έργα που «θα» γίνουν, κόβει απανωτές κορδέλες εγκαινίων και δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Η πραγματική αλλαγή θα έρθει μόνο με την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα