Αλληλεγγύη: Οι ΗΠΑ δεν βάζουν το κυπριακό στη σωστή του βάση

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στις χθεσινές του δηλώσεις στην Αθήνα για το Κυπριακό, τήρησε ίσες αποστάσεις και έκανε ξεκάθαρο ότι η χώρα του δεν αντιμετωπίζει το Κυπριακό στις σωστές του διαστάσεις σαν ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής, αλλά σαν δικοινοτική διαφορά».

Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Δυστυχώς ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ δέχθηκε συγκεκριμένη ερώτηση για το πώς πιστεύει ότι οι ΗΠΑ

μπορούν να πείσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να δώσει τέλος στην κατοχή της Κύπρου, όχι μόνο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη αλλά έστειλε ανησυχητικά μηνύματα στα οποία πρέπει να τοποθετηθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε αναφορά σε μεταβατικές περιόδους. «Πιθανώς» είπε «να χρειαστούν ορισμένοι μηχανισμοί μετάβασης στο μέλλον που και οι δύο πλευρές οραματίζονται. Εντούτοις αυτό είναι εφικτό. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες κάνουν ότι είναι δυνατόν για να υποστηριχθεί η διαδικασία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ξεκαθαρίσει για ποιους μηχανισμούς μετάβασης και ποιες μεταβατικές περιόδους μιλά πλέον ανοιχτά ο διεθνής παράγοντας και ποια είναι τα μηνύματα που έχει στείλει ο ίδιος σε αυτό το θέμα. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για δύο λαούς στην Κύπρο. Ο κύριος Ομπάμα δεν έκανε καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στον Πρόεδρο της.

«Είναι σαφές ότι η μυστική διπλωματία από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη συνεχίζεται και εντείνεται. Δυστυχώς, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει να μη συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η διακοπή των συνομιλιών στην Ελβετία, έγινε μόνο και μόνο για να μπορέσει να είναι παρών στους εορτασμούς της επετείου ίδρυσης του ψευδοκράτους ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα