Άλλη μια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφαλίζουν θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Morpheus-Cup που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφαλίζουν θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Morpheus-Cup που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για τους φοιτητές Γιάννη Κανάρη του Τμήματος Οικονομικών και τον Ανδρέα Κωμοδρόμο του Μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε πέντε κατηγορίες κι άλλες δυο δοκιμασίες

καθότι οι προτάσεις τους εξασφάλισαν το χρυσό εισιτήριο συμμετοχής στον τελικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που θα λάβει χώρα στο κέντρο New Kirchberg στο Λουξεμβούργο στις 10 με 12 Μαΐου 2016.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου τιμά ιδιαίτερα τον τόπο μας και εκπροσωπεί ολόκληρη την Κύπρο και διαγωνίζεται ανάμεσα σε άλλες 17 χώρες (1500 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα). Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά πέραν των 60 χωρών υπέβαλαν τις ιδέες τους, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να εξασφαλίζει συμμετοχή καταθέτοντας πρόταση συγκεκριμένου έργου. Όλα τα προτεινόμενα έργα όφειλαν να παρουσιάζουν μια απλή λύση (teaser slide show), ψηφιακής προσέγγισης (disruptive digital approach) σε ένα πρόβλημα δημοσίου ενδιαφέροντος, κατ’ επιλογή από 17 στόχους του διαγωνισμού που αφορούν στην εκπαίδευση, την κοινωνία, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την κινητικότητα, την ενέργεια, την περίθαλψη, κτλ.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία και ευκαιρία, καθώς οι ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί και θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό θα παρουσιάσουν την πρότασή τους σε διεθνή επιτροπή κριτών, διεκδικώντας χρηματικά κι άλλα έπαθλα. Από το σύνολο των συμμετοχών, ομάδες προκρίνονται στους τελικούς του Λουξεμβούργου όπου απονέμονται τα βραβεία στους νικητές των 10 πρώτων θεματικών περιοχών. Επιπλέον, τα μέλη των ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις του διεθνούς συνεδρίου ICT Spring Europeπου πραγματοποιείται παράλληλα τις ίδιες μέρες στο Λουξεμβούργο και στο οποίο αναμένονται περίπου τέσσερεις χιλιάδες οργανισμοί/επιχειρήσεις και start-ups που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή καινοτομία.

Υποστηρικτής αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής και συνάμα τιμητικής διάκρισης και εκπροσώπησης του νησιού μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Morpheus-cup είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κέντρο Επιχειρηματικότητας – Τμήμα Οικονομικών: Πρόγραμμα TIMEMBE).

Keywords
Τυχαία Θέματα