Αλλάζουν τα δεδομένα για τη νέα προκήρυξη των ΣΥΟΠ

Αλλάζουν τα δεδομένα σε σχέση με την προκήρυξη για Συμβασιούχους Οπλίτες από μέρους του Υπουργείου Άμυνας.

Πληροφορίες του Sigmalive, αναφέρουν ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη προκήρυξη, στη νέα προκήρυξη, τα δεδομένα θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τους ενδιαφερόμενους.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί μετά τον

Απρίλιο 2017.

Στην προκήρυξη θα αναγράφονται ρητά οι επαρχίες και οι θέσεις που θα υπάρχουν, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να δηλώνουν εξαρχής συγκεκριμένα, για ποια επαρχία και ποιο Σώμα ενδιαφέρονται.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν επίσης όσοι έχουν καταταγεί το 2014-2015 στο στρατό, όπως επίσης και όσοι υπηρετούν τώρα τη θητεία τους. Ωστόσο, όσοι υπηρετούν ακόμα αν εξασφαλίσουν ψηλή βαθμολογία, θα εργοδοτηθούν αφού πρώτα απολυθούν κανονικά στην ημερομηνία που πρέπει από το στρατό.

Σύμφωνα με πηγές εντός ΥΠΑΜ, ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο από πολίτες, για τις συγκεκριμένες θέσεις. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, ότι το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται σε άντρες, καθώς αρκετές είναι οι γυναίκες που επικοινωνούν με το ΥΠΑΜ για να πάρουν λεπτομέρειες, αν και δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ακόμα επί του θέματος.

Στόχος της προκήρυξης αυτής, είναι να καταρτιστεί ένας νέος κατάλογος εν όψει και των ανανεώσεων των συμβολαίων των υφιστάμενων ΣΥΟΠ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, δικαίωμα διεκδίκησης θέσης ΣΥΟΠ θα έχουν πλέον και γυναίκες οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις που προνοεί η προκήρυξη. Δικαίωμα θα έχουν επίσης υφιστάμενοι οπλίτες στην ΕΦ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η προκήρυξη και οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, αν θέλει το Υπουργείο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της προκήρυξης των θέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα