Αλλαγή της συμφωνίας του Δουβλίνου, ζητά η Μέρκελ

Εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο και αλλαγές στην Συμφωνία του Δουβλίνου ζήτησε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα απόψε σε εκδήλωση της Βιομηχανικής Λέσχης του Ντίσελντορφ.

Είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το άσυλο, δήλωσε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι σε μια τόσο μεγάλη εισροή προσφύγων, η φύλαξη των συνόρων δεν λειτουργεί πια. Σε ό,τι δε, αφορά το "Δουβλίνο", επισήμανε ότι έχει τέτοιες αδυναμίες που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. κ

Εν τω μεταξύ, η γερμανική αστυνομία εξάρθρωσε μια διεθνή σπείρα διακινητών, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα για να μεταφέρουν ξένους στην Γερμανία, κυρίως αεροπορικώς, έναντι ποσού που έφτανε έως και τις 10.000 ευρώ κατ` άτομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα 17 φερόμενα ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομικές επιδρομές στα ομόσπονδα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Κάτω Σαξονίας και Βάδης-Βυρτεμβέργης. Τα μέλη της σπείρας χορηγούσαν σε αλλοδαπούς, κυρίως Σύρους και Λιβανέζους, πλαστά έγγραφα, όπως άδειες παραμονής και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα