Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας ζητά το Ι.Ε.Π

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού θεωρεί απόλυτα δίκαιο το αίτημα των αεροφοβικών συμπατριωτών μας για ακτοπλοική σύνδεση ΚύπρουΕλλάδας.

Το να μην υπάρχει ένα επιβατικό πλοίο [ferry boat] που να μας συνδέει με την Ελλάδα είναι αδιανόητο και καλούμεν την πολιτεία να μεριμνήσει ώστε το δίκαιο και ανθρώπινο αυτό αίτημα να ικανοποιηθεί το συντομότερο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του

το Ινστιτούτο.

"Η ακτοπλοική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας αποτελεί πάγια αίτημα του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού το οποίο τέθηκε αρκετές φορές ενώπιον του Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία και του υπουργού Συγκοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική με τη δικαιολογία ότι η θαλάσσια επιβατική γραμμή Κύπρου - Ελλάδας είναι οικονομικά ασύμφορη.

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού θεωρεί ότι αυτή η απλουστευμένη προσέγγιση είναι επιζήμια για την Κύπρο και τον Ελληνισμό και οποσδήποτε πρέπει να αναθεωρηθεί.

Πιστεύουμε βαθύτατα ότι τα μεγάλα ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αυστηρώς με οικονομίστικα κριτήρια αλλά να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν το ευρύτερο κοινωνικό αλλά και εθνικό συμφέρον.

Φρονούμε ότι το αίτημα για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας είναι άρρηκτα συνυφασμένο με ζωτικούς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς, αλλά και εθνικούς λόγους.

Πέραν τούτου, θεωρούμεν ότι η ομηρία των πολιτών οι οποίοι εξαναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε άλλες γειτονικές χώρες μόνον με αεροπλάνο συνιστά έγκλημα της Πολιτείας σε βάρος της κοινωνίας".

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού αξιώνει από τις κυβερνήσεις Αθηνών – Λευκωσίας να θέσουν το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες τους βάζοντας ξανά στον επιβατηγό χάρτη της Μεσογείου την θαλάσσια τακτική γραμμή ΚύπρουΕλλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα