Ακιντζί: Διορθώστε το λάθος για να επιστρέψω στις συνομιλίες

Επιμένει σε «διόρθωση του λάθους» της Βουλής από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να επιστρέψει στις συνομιλίες ο Μουσταφά Ακιντζί.

Μιλώντας ενώπιον των μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης στο Πακιστάν, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι αναμένουν να δουν τον κ. Αναστασιάδη να καταβάλλει όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για αλλαγή της απόφασης, προσθέτοντας ότι «μόνο τότε μπορούμε να αρχίσουμε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση».

Διαβάστε επίσης: Αδικαιολόγητος

ο Μουσταφά Ακιντζί, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι μέχρι στιγμής, η τ/κ πλευρά έχει επιδείξει την πολιτική βούληση, καλώντας την ε/κ πλευρά να πράξει το ίδιο.

«Αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε λύση, τότε η ομόσπονδη, ενωμένη Κύπρος θα αποτελέσει σημείο σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε μια επανενωμένη ομόσπονδη Κύπρο θα υπάρχουν δυο συνιστώντα κράτη, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες στους τομείς του εμπορίου, του Τουρισμού και των αθλητικών. Επιπλέον, αυτές οι συμφωνίες θα καλύπτουν και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Τέλος, ο Μουσταφά Ακιντζί ευχαρίστησε τα κράτη-μέλη της Ισλαμικής Διάσκεψης για τη στήριξη στο ψευδοκράτος, το οποίο, όπως δήλωσε, παραμένει σε διεθνή και οικονομική απομόνωση, έχοντας ως μόνο στήριγμα την Τουρκιά.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι τον περασμένο χρόνο, 1,5 εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν το ψευδοκράτος, καλώντας τα κράτη της Ισλαμικής Διάσκεψης να ενθαρρύνουν προς αυτή την κατεύθυνση τους πολίτες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα