Τροχαίο Ελλάδα: Αγκαλιά στο ίδιο φέρετρο μητέρα και παιδί

Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν μέρα με τη μέρα οι Αρχές, ξετυλίγουν το κουβάρι της τραγωδίας.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της Porsche πριν πέσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο Honda της άτυχης οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα λόγια του πατέρα για το τροχαίο στην Αθηνών -Λαμίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία

από τις κάμερες, η μοιραία Porsche φαίνεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πολλή ώρα πριν το δυστύχημα, όχι σε ένα, αλλά σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου. Μάλιστα φαίνεται ότι η μέση ταχύτητα με την οποία κινείτο ήταν πάνω από τα 200 χλμ./ώρα!

Όπως ανέφερε ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης κ. Παπαπάσχος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, από το βίντεο που κατέγραψε το δυστύχημα, η ταχύτητα του αυτοκινήτου πιθανότατα άγγιζε τα 280 χλμ. προτού πλαγιολισθήσει και μπει στο πάρκινγκ.

Όπως είναι φυσικό, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει έλεγχος ενός οχήματος το οποίο κινείται σε τέτοιες υψηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι τα λάστιχα του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν χρονολογίας 2006 αλλά και πως ήταν «χειμερινά», γεγονός που σημαίνει ότι δεν ενδείκνυνται για τόσο υψηλές ταχύτητες, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος των ελαστικών έχει χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας από τα κανονικά.

Μεταξύ των πιθανών αιτιών του τροχαίου, ο κ. Παπαπάσχος αναφέρθηκε σε μηχανική βλάβη, σε αστοχία του ελαστικού, αλλά και πως ίσως ακούμπησε κάπου…

Η αποκάλυψη του οδηγού του Honda Civic που έχασε την οικογένειά του, ότι λίγο μετά το δυστύχημα σταμάτησε ένα Audi R8 με βουλγαρικές πινακίδες, του οποίου ο νεαρός οδηγός τον ρώτησε αν είναι όλα «ok», δίνει νέες διαστάσεις στο θρίλερ της Θήβας. Για τον λόγο αυτό, γυρνούν στις κάμερες που βρίσκονται 15, 30 και 40 χιλιόμετρα πίσω από το σημείο του δυστυχήματος, για να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξε κόντρα των δύο supercars.

Το δεύτερο σημείο που καλούνται να απαντήσουν άμεσα προκειμένου να προχωρήσουν οι έρευνες, έχει να κάνει με τα λάστιχα που «φορούσε» το μαύρο Πόρσε και αν ισχύει αυτό που λέγεται για χειμερινά λάστιχα δεκαετίας από μια μάρκα χαμηλού κόστους. Οι κάμερες δεν μπορούν να δώσουν 100% πληροφορίες για την κατάσταση των ελαστικών και για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ειδική επεξεργασία του υλικού και «ζουμ» στα ελαστικά, ειδικά στο πίσω αριστερό λάστιχο, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε «κλατάρισμα». Είναι το σημείο όπου ο νεαρός οδηγός χάνει τον έλεγχο πατώντας φρένο και στρίβοντας το τιμόνι με αποτέλεσμα να του«φύγει» το όχημα, να «διπλώσει» και σέρνοντας να μπει με τρομακτική ταχύτητα στο πάρκινγκ όπου ήταν σταματημένο το Honda Civic. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί στο γεγονός ότι ο συνοδηγός εκσφενδονίστηκε από τη μαύρη Πόρσε και βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά. Αυτό μεταφράζεται πως είτε λόγω της σφοδρότητας στην πρόσκρουση κόπηκε η ζώνη, είτε γιατί ο νεαρός λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα αναγκάστηκε να τη βγάλει.

Οι μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών, αλλά κυρίως του πατέρα του άτυχου νεαρού, του Απόστολου Βακάκη, αλλά και των ανθρώπων που είχαν την επίβλεψη των αυτοκινήτων της οικογένειας, αποτελούν το επόμενο στάδιο των ερευνών της Αστυνομίας. Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία διορισμού πραγματογνωμόνων από την πλευρά της Τροχαίας, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να διορίσει πραγματογνώμονες και η οικογένεια Βακάκη. Ό,τι απέμεινε από τα δύο οχήματα, βρίσκεται κρυμμένο και σκεπασμένο, έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν τα στοιχεία, καθώς οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν έχουν τις ειδικές μηχανολογικές γνώσεις να εξετάσουν τα συντρίμμια και έτσι περιμένουν να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες για να καταφέρουν να λύσουν τον γρίφο.

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην άτυχη μητέρα και το παιδί

Το τελευταίο «αντίο» καλούνται να πουν σήμερα Τετάρτη (01/03) οι συγγενείς και οι φίλοι της οικογένειας του Υπάτιου Πατμάνογλου που βυθίστηκε στη θλίψη μετά το φρικτό τροχαίο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.

Στις 12:00 το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, μητέρα και γιος θα οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία, αγκαλιά μέσα στο ίδιο φέρετρο.

Χθες, εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές στην Πτολεμαΐδα, όταν έφτασε το φέρετρο με την Αποστολία και τον Παύλο. Η 33χρονη μητέρα τοποθετήθηκε στο φέρετρο έχοντας στην αγκαλιά της το αγγελούδι της. Δεν θα τον αφήσει ούτε στο τελευταίο τους ταξίδι.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας, ο Υπάτιος, που είδε την οικογένεια του να καταστρέφεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Άνοιξε το φέρετρο, φίλησε τη σύζυγό του και το γιο του, αδυνατώντας να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα.

Πληροφορίες από: protothema.gr / newsbomb.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα