Όμιλος Εθελοντών G C School – Στηρίζει τις Σπάνιες Γενετικές

Η 28η Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί ως παγκόσμια μέρα αφιερωμένη στις Σπάνιες Γενετικές Παθήσεις. Αυτή τη μέρα θυμόμαστε κάποιους ανθρώπους, παιδιά, νέους, μεγάλους, οι οποίοι έχουν κάτι το διαφορετικό. Έχουν μια ασθένεια η οποία δεν είναι καθόλου συχνή, δεν τη συναντάμε καθημερινά και δεν συμβαίνει σε όλους. Στην Κύπρο υπολογίζεται ότι έχουμε περίπου 50000 ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια σπάνια ασθένεια. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Πρώτα από όλα, οι σπάνιες ασθένειες είναι και γενετικές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γιατρεύονται. Αυτή η ασθένεια δεν αλλάζει, επειδή ακριβώς είναι μέρος του οργανισμού και δεν θεραπεύεται. Επειδή ακριβώς οι ασθένειες είναι σπάνιες, δεν έχουμε ούτε έτοιμα φάρμακα.

Με στόχο την ενημέρωση για το θέμα αυτό και την έμπρακτη συμπαράσταση στα άτομα που πάσχουν από τέτοιες ασθένειες, ο Όμιλος Εθελοντών του G C School of Careers , δημιούργησε μια Αλυσίδα Χαμογελαστών Ανθρώπων για στήριξη των ατόμων αυτών. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, στην αυλή του σχολείου. Σκοπός της Αλυσίδας ήταν να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για τις Σπάνιες Γενετικές Παθήσεις και να συμβάλουμε έτσι στο έργο του Συνδέσμου «Μοναδικά Χαμόγελα». Συμβολικά πωλήθηκαν τα βραχιόλια του συνδέσμου για στήριξη των ατόμων με σπάνιες παθήσεις.

Οι σπάνιες ασθένειες βρίσκονται ανάμεσά μας. Τα άτομα αυτά δεν σημαίνει ότι ξεχωρίζουν πάντα, ότι κάθονται σε αναπηρικό καροτσάκι, ότι είναι παραμορφωμένα. Αντιθέτως, ο καθένας είναι διαφορετικός όπως ακριβώς όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας. Αυτό όμως που ενώνει όλους μας, σπάνιους και μη σπάνιους είναι ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα κι ότι όλοι πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν τα άτομα με σπάνιες παθήσεις και ας ενώσουμε όλοι τα μοναδικά μας χαμόγελα μαζί τους, με το σύνθημα του Συνδέσμου «ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΠΑΝΙΟΣ, ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ».

www.gcsc.ac.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα