ΑΚΕΛ: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για κυπριακό αλλά δεν φθάνουν

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά δεν φθάνουν τα μηνύματα, δήλωσε ο ΓΓ το ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή συνάντηση, κοινωνικού χαρακτήρα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

“Θα πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να δούμε πως λειτουργούμε και εμείς και η τουρκική

πλευρά”, είπε ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα το ΑΚΕΛ με θέμα: «Αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαπλοκής και διαφθοράς στην κυπριακή κοινωνία. Η δική μας πρόταση για Προοδευτικό Εκσυγχρονισμό».

Σε ό,τι αφορά την τουρκική πλευρά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “ακούμε πολλά, δεν έχουμε δει δείγματα γραφής”, προσθέτοντας ότι “αναμένουμε να δούμε πως στα ουσιαστικά ζητήματα θα τοποθετηθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.

Απευθυνόμενος στην ε/κ πλευρά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “πρέπει να λειτουργήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, προωθώντας ή καταθέτοντας θέσεις οι οποίες πραγματικά να δημιουργούν την προοπτική κατάληξης σε μια τέτοια συμφωνία, η οποία από τη μια θα διατηρεί τις βασικές αρχές λύσεις του Κυπριακού και από την άλλη θα μας διευκολύνει στο να καταλήξουμε σε μια συμφωνία”.

Εξέφρασε την ευχή “η δική μας διαπραγματευτική ομάδα να λειτουργεί ακριβώς μέσα σε αυτά τα πλαίσια”.

Σε ερώτηση κατά πόσον έχει ενημέρωση για το που κινούνται περίπου οι θέσεις στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση, προσθέτοντας ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναλύσει στη σύσκεψη των Αρχηγών σε ποιο πλαίσιο θα κινηθεί”, το οποίο ικανοποιεί το ΑΚΕΛ.

Ανέφερε ότι αυτές “είναι οι συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ με κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις που έχει ο Πρόεδρος καθώς και το κοινό ανακοινωθέν του Φλεβάρη του 2014”.

“Θεωρούμε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθούμε με τη λογική – δεν εννοώ με τη λογική της υποχωρητικότητας, αντιθέτως πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πράγματα τα οποία είναι λογικά και όχι πράγματα τα οποία να είναι στη σφαίρα της φαντασίας”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα